Solomun: Ispričavam se svim muslimanima diljem svijeta

Solomun_5_1200x630

"Molim vas da mi oprostite"

Prošlog vikenda u Torinu održavao se Kappa Futur Festival na kojem je nastupio i čarobnjak Solomun, čiji je DJ set obilježio nesmotren potez, a zbog kojeg se i javno ispričao.

Naime, Solomun je na svom setu odlučio miksati demo traku s muslimanskim pozivom na molitvu, čega nije bio svjestan. Premda je za vrijeme seta osjećao da nešto ne štima, tek su mu naknadno obratili pažnju na sadržaj trake.

“Prvo bih se želio ispričati svim muslimanima diljem svijeta zbog trake koju sam pustio ove nedjelje za vrijeme Kappa Futur Festivala, a koja sadrži sample vokal islamskog poziva na molitvu. Veliko hvala onima koji su mi ukazali na činjenicu da sam ne znajući počinio veliku pogrešku”, napisao je Solomun.

“Sada sam svjestan posljedica, molim vas da mi oprostite: Svim svojim srcem želim se ispričati jer sam povrijedio religijske osjećaje. S obzirom na to da sam osobno vrlo religiozan, to mi nije bila namjera. Istinski se sramim što se to dogodilo.”

Solomun je odlučio traku ukloniti s budućih setova, te je zamolio producenta da je ne objavljuje i ne koristi.

Podsjetimo da se prošle godine ista stvar dogodila Dax J-u, koji je u svoj set umiksao traku “Midnight On West 27th Street” projekta Lexicon Avenue, koja sadrži muslimanski poziv na molitvu. Dax J je ubrzo potom doživio i prijetnje smrću na svojoj Facebook stranici, koju je privremeno ugasio.