Britanska policija neće ometati testiranje kakvoće droge na festivalima

drug-testing_1200

"Zatražimo od festivala i, ako je moguće, od klubova, da omoguće testiranje kakvoće droge za svaki pojedinačni event."

Na posljednjoj sjednici britanskog parlamenta, ministar unutarnjih poslova izjavio je da vlada neće ometati testiranje kakvoće droge za vrijeme festivala i drugih događaja, kako prenosi magazin Complete Music Update.

Ministar Nick Hurd iz Konzervativne stranke izjavio je na debati koja se odvijala u Donjem domu da je od sušte važnosti učiniti sve da se umanji rizik i izbjegnu negativne posljedice konzumiranja droge, te da neće stajati na putu testiranjima droga, što su odlične vijesti za Organizaciju The Loop, specijaliziranu za forenzičko ispitivanje droga.

Članica parlamenta Thangam Debbonaire iz Stranke laburista pozvala je vlasnike klubova i promotore festivala da sustavno sprovode testiranja droge na licu mjesta, te je izjavila: “Dajući svima jasnu informaciju o supstancama koje kane konzumirati, doprinosi se smanjenju rizika i prevenciji štete – to možemo raditi vezano za alkohol i druge droge, što nam dopušta postojeći pravni okvir”.

“Zatražimo od festivala i, ako je moguće, od klubova, da omoguće testiranje kakvoće droge za svaki pojedinačni event.”

Direktorica organizacije The Loop, Fiona Measham, zadovoljna je razvojem situacije, te je posebno veseli činjenica što se broj britanskih festivala koji je zatražio njihovu uslugu popeo na četrnaest.

Ovaj potez britanskog parlamenta izvrstan je primjer suradnje vlasti i nevladinih udruga i organizacija s ciljem spriječavanja tragedija, a koji bi trebale slijediti i naše vlasti obzirom na niz smrtnih slučajeva u Beogradu i Ultra Europe festivalu u Splitu.

Podsjetimo da srpska organizacija Re Generacija aktivno radi na drastičnim promjenama u načinu na koji država i društvo razmišljaju i govore o drogama.