U zadnji čas otkazan GEM festival, jedan od najluđih rejvova na svijetu

"Nastavit ćemo se boriti i projekt GEM Fest će preživjeti. Ne samo da će preživjeti, već će se i preporoditi"

Nakon što se zbog krizne situacije u Ukrajini najslobodniji festival na svijetu, KaZantip, prebacio s Krima u Gruziju, organizatori su bili prisiljeni promijeniti ime eventa u GEM (Georgia Electronic Music festival), zbog konotacija vezanih za golotinju, opijanje, slobodan seks i konzumiranje nedozvoljenih supstanci.

Usprkos pozitivnom lanjskom “prekrasnom i ludom” 30-dnevnom festivalskom iskustvu na najljepšoj crnomorskoj plaži Anaklia, organizatori su, nažalost, bili primorani otkazati ovogodišnjeg izdanje zbog zatezanja od strane lokalnih vlasti.

Naime, ovogodišnji festivalski mega rejv je otkazan manje od mjesec dana prije predviđenog početka, 9. kolovoza, a razlog je taj što su lokalne vlasti prvi zahtjev za održavanjem ovogodišnjeg festivala na crnomorskoj plaži Anaklia odbile, dok su se na drugi zahtjev upućen od strane organizatora jednostavno oglušile.

“Je li pošteno ovako tretirati projekt koji stavlja Anakliju na mapu svjetskih festivala? Neka povijest i društvo prosude. Imamo ono što imamo: mjesto na kojem se odvijao festival neće nas ugostiti ovog ljeta… Nastavit ćemo se boriti i projekt GEM Fest će preživjeti. I neće samo preživjeti, preporodit će se”, napisali su organizatori na službenoj Facebook stranici.