Istraživanje otkrilo 10 najprljavijih festivala u Velikoj Britaniji

Leeds-Festival-2016_by-Tom-Maddick-SWNS.com_1_1200x630

Nema sumnje kako je britanska festivalska scena jedna od najboljih na svijetu, ali je ujedno i među najprljavijima

Specijalistička stranica SpaSeekers, namijenjena pružanju usluga što ugodnijeg i relaksirajućeg smještaja, obavila je istraživanje o sasvim suprotnom tipu zabave i noćenja te objavila popis deset najprljavijih muzičkih festivala u Ujedinjenom Kraljevstvu. Anketu o frekvenciji tuširanja, promjeni donjeg rublja, pranju zubi i sličnim tričarijama osobne higijene ispunilo je petstotinjak posjetitelja koji su pokazali kako hedonističko prepuštanje muzici često u nama probudi ono najgore. Ili barem najprljavije.

Prvak ove neslavne kategorije je festival Download, na kojem se čak 40 posto prisutnih tijekom pet dana trajanja ne otušira ni jedan jedini put, a samo svaki deseti se sjeti da zubi nisu vječni te da ih treba paziti i prati. Creamfields vlada na području najofucanijih gaća jer je 13 posto njegovih gostiju priznalo kako smatra da tijekom cijelog festivala baš i nije nužno promijeniti donje rublje. Istraživanje je ispitalo i koliko se prosječno sna na festivalima uhvati noću i rezultati su očekivano oskudni, od Downloadovih četiri sata i 18 minuta do samo tri sata i dvije minute u prosjeku na Bestivalu. Ukupan prosjek svih festivala iznosi samo 3 sata i 33 minute, ali, kvragu, pa na festivale se i ne ide spavati nego zabavljati, zar ne?

Ali ipak nismo sigurni da zabave ima u zanemarivanju osobne higijene. Ljestvica najprljavijih britanskih festivala (od najgoreg prema najčišćem):

1. Download Festival
2. Creamfields
3. Reading and Leeds Festival
4. V Festival (RiZE)
5. BBC Big Weekend
6. Wireless Festival
7. Isle of Wight Festival
8. Parklife
9. Bestival
10. Latitude