5 razloga zašto trebate posjetiti Amsterdam Dance Event

ADE-2017_Jorn-Baars_1_1200x630

Ako vas na posjet najvećem događaju elektroničke scene treba i nagovarati, evo pet razloga

Nema nikakve dvojbe kako je Amsterdam Dance Event najveće okupljanje industrije i obožavatelja elektroničke muzike na svijetu. Skroman start 1995. godine, s 300 govornika i samo 30 DJ-a u publici, danas se čini kao da pripada nekom drugom svijetu, jer ovogodišnje izdanje ADE-a nastavlja rušiti sve rekorde – na 200 lokacija nastupit će čak 2500 imena i 550 govornika, a organizatori očekuju 400 tisuća posjetitelja.

Ako niste sigurni biste li se zaputili prema nizozemskoj prijestolnici, evo vam pet (od mnogo više) razloga koji će srušiti sve sumnje u opravdanost takvog pothvata:

Upoznavanje mnogo ljudi
Velik broj onih koji u Amsterdam stižu iz svih krajeva svijeta omogućit će i velik broj prilika za susretanje licem u lice s brojnim ljudima koje ste dosad poznavali samo preko korespondencije mejlom ili s društvenih mreža. Uz mnoštvo organiziranih službenih susreta, spontana se upoznavanja odvijaju doslovce na svakom koraku. Vratite li se kući s manje od deset vizitki, nešto ste radili prilično pogrešno.

Otkrivanje novih izvođača
Mnoštvo elektroničkih izvođača svake godine na ADE dolazi s nadom ostvarivanja kontakata koji će im pomoći u daljnjem proboju na sceni. A kako je i najupućenijima nemoguće biti u toku s apsolutno svim što se globalno dešava u elektronici, sigurno je da ćete upravo u Amsterdamu otkriti neka nova imena, među kojima i, zašto ne, buduće favorite i velike zvijezde. Samo naćulite uši i napipajte puls grada! Dobro mjesto za start je ADE University, gdje se nadolazeći izvođači ohrabruju sudjelovati na nizu događanja koja će ih pripremiti za život u industriji.

Isprobavanje najnovije tehnologije
Među onima koji svake godine dolaze u Amsterdam su i tehnološki giganti među kojima i Ableton, Pioneer ili Native Instruments, koji ADE vide kao podlogu za predstavljanje svojih najnovijih dostignuća. U ADE-ovu zvučnom laboratoriju predavanja će održati velikani kao što su Bonobo ili legendarni Orbital, govoreći o načinima kako tehnologija pomaže u ostvarenju njihovih vizija.

Upijanje gomile informacija
Znanje je moć, glasi ofucana, ali nikad zanijekana tvrdnja, a ADE je pravo mjesto za širenje dijapazona znanja koja se mogu i moraju koristiti u ovoj industriji. Konferencije će ponuditi teme u širokom rasponu od razlaganja različitih aspekata samog biznisa, preko feminizma i mizoginije na sceni, do problema mentalnog zdravlja i njegova utjecaja na umjetnost i posao. Više od 550 najavljenih govornika jamči da ćete imati što čuti, problem je samo što nećete moći čuti sve.

Partijanje s progresivnim ljudima
Nizozemska je svakako jedna od najprogresivnijih i najliberalnijih država na planetu, koja je svojim pogledima na seksualnost, droge, kreativnost, sport i dobrobit cijelog društva često nedostižan uzor svojim europskim kolegicama. Zbog svega toga je i rejvanje u Amsterdamu iskustvo čiju posebnu vibru naprosto treba doživjeti svaki partijaner koji drži do sebe. Shelter, Paradiso, Melkweg, Air i brojni klubovi uređeni u skladištima bivšeg brodogradilišta NDSM i ove će godine obilovati nastupima legendi kao što su Paul Oakenfold, Luke Slater ili Laurent Garnier, te modernih heroina Helene Hauff ili Maye Jane Coles. A to nipošto nije sve.