Kako je elektronička glazba pokorila svijet pogledajte u novoj seriji

Can-You-Feel-It-How-Dance-Music-Conquered-The-World_2_1200x630

Fatboy Slim, Derrick May i Juan Atkins u novoj dokumentarnoj seriji pričaju o razvoju scene i elektroničke glazbe

Nova BBC-jeva (mini)serija “Can You Feel It – How Dance Music Conquered The World” počinje se emitirati u petak 21. rujna. Trodijelna serija prati razvoj dancea od korijena u disco muzici i čikaškom klubu The Warehouse pa sve do današnje sveprisutnosti elektroničke muzike s kojom se po popularnosti diljem svijeta ne može mjeriti nijedan drugi žanr.

Prva epizoda će 4/4 beat pratiti kroz povijest tako što će gledatelje na putovanju voditi takvi autoriteti kao što su Nicky Siano, Marshall Jefferson, Juan Atkins, Derrick May, Kevin Sounderson, Fatboy Slim i drugi. Najavljena je serija samo jedna u sve većoj ponudi recentnih dokumentaraca, knjiga i filmova koji žele rasvijetliti brojne različite etape razvoja elektroničke glazbe u giganta kakav je do danas itekako postala. Među tim se umjetničkim prepričavanjima povijesti dancea nalazi i friški dokumentarac o Berlinu, glavnom gradu elektroničke glazbe, koji možete pogledati online.

Serija “Can You Feel It – How Dance Music Conquered The World” s emitiranjem počinje u petak 21. rujna u 23 sata po hrvatskom vremenu na BBC-ju 4.