Hoćete li se usuditi gledati horor seriju u kojoj vinili ubijaju ljude?

Deadwax-2018-trailer_1200x630

Ona nabavlja rijetke ploče bogatim kolekcionarima, ali stvari su krenule po zlu

U moru trailera kojim producentske i TV kompanije gotovo svakodnevno pokušavaju privući pozornost sve rascijepljenije javnosti, prilično se teško izdvojiti originalnim konceptom koji će publici donijeti nešto novo. Sve smo, čini se, već vidjeli. Osim… Vinilne ploče koja ubija ljude!

Nadolazeća miniserija “Deadwax” (trajanja ukupno tek dva sata) bit će dostupna na žanru horora posvećenoj streaming platformi Shudder, a glavni joj je autor iskusni dizajner zvuka Graham Reznick, koji je zanat pekao na brojnim horor projektima. Priča prati mladu Ettu (glumi je Hannah Gross), vrlo sposobnu crate-diggericu koja nabavlja rijetke ploče bogatim kolekcionarima. Stvari krenu po zlu kada se Etta dokopa legendarne ploče koja je na neki čudan način povezana sa smrću jednog vinilnog fanatika. Etta odluči razriješiti misteriju…

Svoje ime serija duguje dijelu vinila koji je poznat kao deadwax, odnosno prostoru između posljednje pjesme na pojedinoj strani i središnje oznake diskografske etikete. Dodatna inspiracija Reznicku je bio takozvani backmasking, poruke utisnute u vinil koje se mogu čuti samo ako se ploča vrti unatrag.

Trailer serije “Deadwax” pogledajte u nastavku.