Izlazi mini konzola PlayStation Classic s 20 klasičnih video igrica

PlayStation-Classic_1200x630

Baš kao prije 24 godine, opet možete zaigrati Final Fantasy VII, Tekken 3 ili Jumping Flash

Sony je najavio kako na tržište izbacuje PlayStation Classic, remake svoje originalne konzole iz – uf, jel već prošlo skoro 25 godina?! – davne 1994. godine. Nazvana Classic, da sve bude jasno odmah iz imena, konzola će biti upola manja od originalne mašine, a osvježena je HDMI izlazom i virtualnim memorijskim karticama, iako će naručiteljima biti poslana s upravljačima izvornog dizajna.

Potvrđeno je i kako će na konzolu unaprijed biti instalirano 20 klasičnih igrica, među kojima i Final Fantasy VII, Tekken 3, Jumping Flash, R4: Ridge Racer Type 4 i Wild Arms, sve redom u formatu namijenjenom za originalnu plejku. Čini se da je jedan od presudnih razloga u ovom posezanju za lijepom prošlošću bio Nintendov tržišni uspjeh revitalizacije njegovih klasičnih konzola NES i SNES 2016. godine, pa su se u Sonyju zapitali zašto na vlak nostalgije ne bi uskočili i oni.

Cijeli paket koštat će 89,99 funti, a lansiranje na tržište bit će izvedeno 3. prosinca, točno na 24. godišnjicu rođenja originala. Stignete uštedjeti.