Nakon 18 godina Miami potjerao Ultra Music Festival iz parka

Ultra-Music-Festival-2018_3_1200x630

Gradsko povjerenstvo jednoglasno odlučilo protiv produljenja koncesije Ultra Music Festivalu

Vjerojatno najslavniji elektronički (a i uopće) glazbeni događaj na svijetu, Ultra Music Festival Miami nije uspio produljiti najam lokacije svojeg održavanja pa će se biti primoran preseliti iz svojega ikoničkog Bayfront Parka, u kojem se prvi put održao još 2001. godine. U istom tjednu u kojem su na tržište puštene ulaznice za dogodišnje izdanje Ultre te u kojem je predstavljen i aftermovie ovogodišnjeg jubilarnog i rekordnog izdanja, iz tabora Ultre stižu i loše vijesti za sve svjetske partijanere.

Prema informacijama koje donosi The Miami New Times, član gradskog povjerenstva Joe Carollo predvodio je akciju protivljenja obnavljanja Ultrine koncesije, tvrdeći kako su stanovnici okolnih četvrti već umorni od kaosa i buke koji prate atmosferu festivala. Na protuargument kako je Bayfront Park dom Ultre već posljednjih 18 godina, Carollo je odgovorio kako je to nekad ‘’bio drugi Miami’’. Što je (kvazi-)argument kakve poznajemo i iz ovdašnjih prepiranja o živoj muzici na gradskim lokacijama, ali i argument koji je očito upalio jer je odluka o neproduljenju na sjednici donesena jednoglasno. Lani pokrenuta peticija urodila je plodom.

Naravno, nije nemoguće da iza svega stoje samo interesi grada da si postojeći ugovor poboljša prema svojim željama, pri čemu bi ovo bio prvi korak u željenom smjeru jer se održavanje sljedeće Ultre (planirano za ožujak) već prilično približilo, a nije poznato imaju li organizatori ikakvu alternativnu lokaciju u vidu.

“Naravno da smo razočarani ishodom današnje sjednice Gradskog vijeća Miamija. Još uvijek surađujemo sa službenicima i stanovnicima kako bismo došli do rješenja koje će prihvatljivo biti svima. Došlo je do određene konfuzije o reperkusijama današnjeg glasanja – ono predstavlja protivljenje samo nekim uvjetima predloženog petogodišnjeg ugovora, a ne cijeloj produkciji samog festivala. Rezultat današnje sjednice ne označava kraj Ultre u Miamiju i veselimo se 21. Izdanju koje će se održati kako je i planirano, od 29. do 31. ožujka 2019. godine. Cijenimo vaše strpljenje i hvala vam na potpori”, organizatori su objavili na svojem službenom Facebooku.

Aftermovie ovogodišnjeg izdanja Ultra Music Festivala pogledajte OVDJE.