VIDEO: Kako su Paul Oakenfold i Carl Cox ispisali povijest na Stonehengeu

Stonehenge-2018_Paul-Oakenfold_Carl-Cox_by-Dan-Reid_1_1200x630

Pogledajte reportažu o prvom DJ setu u povijesti mitskog lokaliteta

Prije dva tjedna, 13. rujna, Paul Oakenfold i Carl Cox postali su prvi DJ-evi u povijesti koji su nastupili na mitskom Stonehengeu. Kako pretpostavljamo da ovo ne čita nitko tko je uistinu bio jedan od sretnika koji su mitskom eventu prisustvovali uživo, sada smo svi skupa dobili priliku vidjeti kako je sve to izgledalo, zahvaljujući CNN-ovoj reportaži.

Puštajući muziku intimnoj skupini od 50 uzvanika, Oakenfold je bio prvi prvcati DJ na Stonehengeu, izvodeći solo nastup uz zalazak sunca prije nego što mu se naknadno pridružio i legendarni Carl Cox za potrebe specijalnog b2b seta. Oakenfoldov set je snimljen i bit će objavljen kao album ‘’Live At Stonehenge’’. U intervjuu koji je dio reportaže Oakenfold objašnjava zašto je cijeli događaj dugo bio čuvan kao tajna te naglašava važnost korištenja povijesnog lokaliteta za buđenje svijesti ljudi o potrebi očuvanja takvih spomenika. “Iako sam nastupao na nevjerojatnim događajima i lokacijama širom svijeta, zalazak sunca na Stonehengeu je daleko najčarobniji trenutak kojem sam imao privilegiju prisustvovati”, izjavio je ponosni prvak.

Cijeli je event bio prvi u seriji Origins organizacije Universe, brenda koji stoji i iza festivala Tribal Gathering, a sva prikupljena sredstva bit će donirana organizaciji English Heritage. Kako bi se minimizirale vibracije muzike te njihov potencijalno štetan utjecaj na drevne stijene, svi gosti su nosili slušalice namijenjene iskustvu takozvanog silent-disca. Sretnici koji su svemu nazočili nisu slušali samo trake očekivanog elektroničkog spektra nego su u posebno osmišljen set bile uključene i pjesme izvođača kao što su U2, Lana Del Rey ili The Weeknd. Za kraj, Paul Oakenfold premijerno je predstavio svoju novu traku prikladno nazvanu “Stonehenge”.