Budućnost Ultra Europe upitna, hrvatska firma dobila presudu u Miamiju

Ultra-Europe-2018_1_1200x630

Bivši promotor Adria MM protiv Ultra Music Festivala i novog promotora MPG Live

Adria MM Produkcija je od 2013. godine bila organizator i promotor glazbenog festivala Ultra Europe, ali joj je za vrijeme priprema za Ultru 2017. ugovor bez ranije najave bio otkazan od strane američkih partnera, a organizacija festivala dodijeljena drugoj hrvatskoj tvrtki – MPG Live. Adria MM je stoga zadovoljštinu i poštovanje ugovora odlučila potražiti na sudu, koji je 22. rujna presudio u korist hrvatske tvrtke.

Naime, temeljem tužbe podignute od strane Adrije MM, Sud u Miamiju je donio presudu kojom utvrđuje da je Worldwide Entertainment Group, Inc. kriv za nepoštovanje ugovora i narušavanje međunarodne poslovne suradnje. Sud ovom odlukom nije ulazio u pitanje je li Worldwide Entertainment Group posjedovao prava na korištenje žiga (trademarka) Ultra Europe koji je Adria MM Produkcija ugovorom dobila na korištenje, ali je na temelju ostalih točaka optužnice presudio u korist Adria MM Produkcije te odredio odštetu u korist tužitelja. Sudsku presudu u Miamiju donijela je deveteročlana porota.

Međutim, pravne zavrzlame ovime nisu došle do svoga finalnoga kraja jer se sudska bitka oko Ultre Europe nastavlja i u Hrvatskoj, gdje je Adria MM Produkcija podnijela prijavu protiv tvrtke MPG Live, Joea Bašića i Ivana Gotovca koji su 2017. preuzeli organizaciju Ultra Europe Festivala za koji, tvrdi se u optužnici, ni danas u potpunosti nemaju pravo korištenja žiga (trademarka).

O razlozima i uzrocima ovoga sukoba detaljnije smo pisali OVDJE.