Australski političari napadnuti, javnim novcem platili put na Burning Man

Burning-Man-elderly-gentleman_1200x630

Navodno su samo vršili istraživanje

Dvoje viših javnih službenika australske savezne države Queensland upravo se suočava s negodovanjem javnosti zato što su devet dana proveli u pustinji Black Rock u američkoj Nevadi na kultnom događaju stvaranja barem kratkotrajne alternativne civilizacije, festivalu Burning Man. U bijelom svijetu ljude zapravo i nije briga što političari rade u svoje slobodno vrijeme, ali problem je nastao što su svoj izlet financirali javnim novcem, što platišama poreza nipošto nije dobro sjelo.

John Drummond Montgomery i Rebecca Mantle, oboje vođe državnih ureda koji se bave turizmom i organizacijom različitih evenata, na svoje su putovanje potrošili ukupno 27.060 dolara. Službeno pravdanje troškova ono je da su Burning Man posjetili kako bi iz prve ruke doznali i uvidjeli što sve uključuje organiziranje jednoga takvog eventa jer nešto slično namjeravaju uskoro napraviti i u svom Queenslandu.

Okej, Burning Man Down Under (krstimo ga tako za potrebe ove vijesti) zaista zvuči kao potencijalno još originalniji i samosvojniji događaj, čije bi se pozitivne ekonomske reperkusije lako mogle svidjeti običnim građanima, ali baš je takvim građanima cifra od skoro trideset tisuća dolara ipak malo previše a da bi se mogla lako otpisati kao nužan putni trošak. Pogotovo što gospodin Montgomery godišnje zarađuje čak 317 tisuća dolara.