Donesena presuda: Ultra mora isplatiti 866 tisuća dolara hrvatskoj firmi

Ultra-Europe-2018_by-EDMKevin_1200x630

Ultra Music Festival Adria MM Produkciji mora isplatiti odštetu, ali ni hrvatska firma nije prošla bezbolno

Od travnja prošle godine trajao je sudski postupak tvrtke Worldwide Entertainment Group Inc, floridskog organizatora festivala Ultra Miami, i hrvatske produkcijske kuće Adria MM Produkcija, koja je od 2013. godine bila organizator i promotor glazbenog festivala Ultra Europe, ali joj je za vrijeme priprema za Ultru 2017. ugovor bez ranije najave bio otkazan od strane američkih partnera, a organizacija festivala dodijeljena drugoj hrvatskoj tvrtki – MPG Live. Prije dva dana, u ponedjeljak 8. listopada, parnica je napokon dovršena, s presudom da su obje strane krive za svoje pojedine propuste.

Glavni Adrijin savjetnik Yano Rubinstein tvrdio je kako je Worldwide “potajno sabotirao Adrijine komunikacijske kanale, kako interne tako i one s korisnicima” – u praksi to znači kako je Worldwide, prema njegovim riječima, hakirao Adrijine mejlove i društvene mreže. Također, Worldwide je bio naložio prodavačima ulaznica da sav prihod prosljeđuju izravno njemu, preskačući Adriju u procesu, zato što je doznao kako Adria ne planira produljiti svoj petogodišnji ugovor, nego surađivati s jednim od konkurenata. Preuzimajući novac od ulaznica, efektivno su natjerali Adriju da ponovno potpiše s njima.

Sud u Miamiju proglasio je Worldwide krivim za kršenje ugovora te namjerno upletanje u Adrijine poslovne odnose, zbog čega mora platiti 866 tisuća dolara štete. Međutim, također je presuđeno kako je ugovor s Worldwideom kršila i Adria, koja mora platiti 366.211 dolara. Kako će se sve ovo odraziti na Ultra Europe 2019. godine, još uvijek nije sasvim jasno.

Više o uzrocima cijelog sukoba pisali smo OVDJE.