Zaposlenici glazbene industrije izloženi neizdrživom stresu

stress-man_1_1200x630

Čak 82% ispitanika boluje od "dugotrajnog stresa"

Studija koju je organizirao i proveo promocijski centar Skiddle pokazala je kako su mnogi zaposlenici u tvrtkama glazbene industrije izloženi nevjerojatno golemim količinama stresa. Alarmantna statistika kaže da je 82 posto od više od 500 ispitanih promotora, organizatora evenata i zaposlenika klubova reklo kako je patilo od dugotrajnog stresa, a ima i još jako zabrinjavajućih rezultata:

67 posto je reklo kako je osjećalo tjeskobu, 40 posto da je patilo od depresije, 10 posto je simptome koji se vezuju za OKP (OCD) razvilo kao direktne posljedice poslovnih zadataka, 65 posto promotora često je osjećalo intenzivan i neizdrživ pritisak, a 47 posto smatra kako im je posao u muzici izazvao trajan osjećaj tjeskobe i tuge. Kao najveću brigu većina je izdvojila “neregularnu plaću” i “manjak potpore”.

U kolovozu, Mindlab International proveo je istraživanje koje je pokazalo nešto drugačije, a to je da muzika može smanjiti tjeskobu i stres za čak 65 posto. Nažalost, to očito u potpunosti ne vrijedi za one koji od nje moraju živjeti.