Kraftwerk nominirani za Kuću slavnih rock and rolla

Kraftwerk_1_1200x630

Hoće li uspjeti ući iz petog pokušaja?

Iako će mnogi često tvrditi kako im eventualno uvrštenje ne bi značilo ništa posebno, Kuća slavnih rock and rolla institucija je koja se i unatoč sve osjetnijem raskoraku s popularnom glazbom današnjice svejedno i dalje percipira kao čuvar pečata važnosti i legitimiteta ne samo rocka (kako ga god definirali) nego i muzike općenito. Otprilike kao dodjela Oscara – nikad ih ne dobiju vama najdraži filmovi, štoviše čak ne budu ni nominirani, ali vas svejedno jako zanima tko ih je osvojio.

Zato veseli još jedna nominacija za uvrštenje u Hall Of Fame rock and rolla za jedan od najvećih bendova u povijesti muzike uopće, legendarne elektroničke pionire Kraftwerk, iako jest velika sramota da se to nije dogodilo i prije, a dosad su bili nominirani čak četiri puta. No vjerujemo da će HOF to ispraviti sljedeće godine, u sklopu čijih su nominiranih za generaciju 2019. kultni Nijemci spomenuti još jednom. Iako se Hall Of Fame posljednjih godina otvorio prema reperima primanjem Tupaca Shakura i Public Enemy, to priznanje nije doživio još nijedan izvođač strože definirane elektroničke muzike. Ako ništa drugo, red je da prvi budu baš Kraftwerk.

Uz Kraftwerk, nominirano je još 14 imena, a prvi su put tu čast dobili Def Leppard, Stevie Nicks, Devo, Roxy Music, John Prine i Todd Rundgren. Ostali ponavljači su Janet Jackson, LL Cool J, MC5, Radiohead, Rage Against The Machine, The Cure, Rufus & Chaka Khan i The Zombies. Finalni popis novih stanovnika rokerske Kuće slavnih bit će objavljen u prosincu ove godine, a sama ceremonija bit će održana 29. ožujka sljedeće u centru Barclays u New Yorku. U međuvremenu, za uvrštenje bilo koga od navedenih možete glasati na službenom sajtu Rock and Roll Hall of Famea.