Giorgio Moroder u 78. godini najavio prvu truneju ikad

Giorgio-Moroder_1_1200x630

U doba svoje najveće slave je mislio kako producenti ne bi smjeli napuštati studio, ali danas je dovoljno mudar da zna da su i turneje dopuštene

Jedna od najvećih legendi elektronike i pop muzike općenito, 78-godišnji talijanski producent Giorgio Moroder na proljeće će sljedeće godine krenuti na koncertnu turneju po Europi i Ujedinjenom Kraljevstvu. To će mu biti prva turneja u ionako prebogatoj i nevjerojatno utjecajnoj i značajnoj karijeri. Nikad nije kasno, očito.

Moroder će na nastupima svirati klavir, sintesajzer i vokoder, a pratit će ga cijeli bend i zbor pratećih vokala. Najavljene datume za gradove kao što su Dublin, London, Machester, Glasgow, Milan, Roma i Budimpešta provjerite OVDJE.

“U moje je vrijeme bilo nezamislivo da producent ikada napusti svoj studio. To je bilo rezervirano za pjevače. Danas, DJ-evi i producenti postali su superzvijezde popularne plesne muzike pa se vrijeme čini pravim za nešto ovakvo i jako sam uzbuđen što ću to konačno učiniti”, objasnio je Moroder razloge i motive ovoga neočekivanog, ali svakako dobrodošlog poteza. Vidimo se u prvim redovima!