Legendarni Winamp se vraća u potpuno novoj, modernoj verziji

Winamp_1_1200x630

Nova verzija nekad iznimno popularnog playera bi trebala biti vaš centar za sve što proizvodi zvuk

Prilično smo sigurni kako ga neki od vas koji ovo čitate bez problema i dvojbi koriste i dalje pa će vam vijest o njegovu povratku zazvučati kao otkrivanje tople vode, ali legendarni audio i video player Winamp najavio je svoj veliki povratak u novom, potpuno redizajniranom ruhu, uslijed potrebe prilagodbe modernim slušalačkim i tehnološkim trendovima.

Riječ je o jednom od najstarijih playera koji podržava širok dijapazon različitih audio i video formata, a najnovija verzija 5.8 bit će izvor za sve glazbene playliste, internetske radijske postaje te podcaste, najavljuje vlasnička tvrtka Radionomy preko TechCruncha, dodajući kako će se putem Winampa moći slušati sve što proizvodi zvuk. Nova aplikacija za iOS i Android, kao i računala, Winamp 6 najavljen je za sljedeću godinu, a do prve nadogradnje same aplikacije nakon pet godina od posljednjeg poboljšanja trebalo bi doći u četvrtak 18. listopada.

Uz očekivane dorade bugova i sređivanje kompatibilnosti, međutim, nije najavljeno mnogo preostalih elemenata novog lansiranja Winampa pa će pitanje kako će Winamp integrirati usluge servisa kao što su Spotify (koji uskoro napokon stiže i u Hrvatsku!), Apple Music ili Pandora još barem neko vrijeme ostati neodgovoreno.