Maceo Plex kao Mariel Ito isporučio svoj prvi Essential Mix

Maceo-Plex_3_1200x630

Dva sata mračnog elektra

Prije nego što ga je svijet upoznao pod imenom Maceo Plex, američki DJ i producent kubanskog podrijetla Eric Estornel eksperimentirao je s electro zvukom pod tajanstvenim aliasom Mariel Ito, objavljujući za etikete kao što su Modern Love ili SCSI-AV, ali je to ime umirovio 2006. godine. Početkom tekuće godine, međutim, Estornel se vratio svojem davnašnjem glazbenom identitetu, pod kojim je za potrebe dugovječne BBC-jeve elektroničke emisije Essential Mix, koja se emitira na Radiju 1, upravo složio i sjajan dvosatni electro mix.

Friški brodski kapetan Maceo Plex objašnjava kako su Miami, kada je on imao samo tri godine, odjednom naglo preplavili brojni kubanski izbjeglice pristigli masovnom emigracijom nazvanom Mariel Boatlift. “Došlo je do golemog vala kriminala i Kubanci koji su do tada u Miamiju bili godinama te su ‘loše’ izbjeglice nazivali ‘Marielitosima’. Ja sam bio problematično i hiperaktivno dijete koje je neprestano upadalo u nevolje pa su me učitelji naposljetku prozvali Marielito. Kubanci iz Miamija su uglavnom jedini koji odmah skuže foru u imenu.” Svakako najslavniji od takvih Marielitosa legendarni je Scarface iz kultnoga istoimenoga gangsterskog filma.

Cijeli Essential Mix Mariela Ita, odnosno Macea Plexa, koji uključuje njegovu vlastitu produkciju i trake izvođača kao što su Freddy Fresh, LFO i Netzwerk Florida, možete poslušati OVDJE.