Brod svjetionik iz 1939. pretvoren u klub ide u rezalište

Batofar-Paris_1_1200x630

Financijske poteškoće presudile jednom od najoriginalnijih francuskih underground klubova

Nakon upadanja u financijske poteškoće, popularni pariški klub Batofar, smješten u brodu, zatvoren je na neodređeno vrijeme i vlasnici su ga počeli razmontirati. Postoje planovi da se preuredi u klub za salsu i pod novim imenom Faro Faro ponovno otvori nekada sljedeće godine, no u javnost nisu puštene nikakve dodatne informacije.

Usidren u 13. pariškom arondismanu još od 1999., voljeni je crveni tegljač ranije ove godine upao u probleme s financijama, kako prenosi dnevnik Libération. Prvotni planovi za preuređenje su se vrlo brzo izjalovili, a nije održan ni najavljen 17-satni oproštajni rejv – sve je ukazivalo kako ruta za budućnost ovog broda nije potpuno jasna, što su sada potvrdile svježe fotografije demontiranja.

Čini se kako je jednom od vitalnih i pouzdanih ne samo pariških nego i europskih underground house i techno centara posljednjih dvadesetak godina – neki od recentnih izvođača bili su Tin Man, Xosar ili Djrum – ipak odzvonilo. Šteta.

O ekipi koja drži Batofar – odnosno, o ekipi koja ga je držala – lani smo pisali u pogledu drugog broda prenamijenjenog u klub.