Robert Hood drži pravu techno propovijed u berlinskoj crkvi

Prije nastupa u Tresoru, zaređeni svećenik i techno legenda Robert Hood nastupit će u crkvi sv. Tome

Jednog petka u sljedećem mjesecu ove godine, točnije 9. studenog, jedan od očeva minimal techna i čovjek koji je izvršio golem utjecaj na zvuk samog Berlina, Robert Hood sletjet će u njemačku metropolu kako bi održao još jedan nastup, kako je to napravio i nebrojeno puta prije diljem cijelog svijeta. Međutim, scenarij tog eventa ovaj će se put odvijati nešto drugačije nego što je to uobičajeno.

Naime, Robertov headlinerski set neće započeti u satima toliko kasnim da je zapravo gotovo rano niti će biti smješten malo poviše stotina rasplesanih rejvera na nabrijanom plesnom podiju. Umjesto toga, prisutni posjetitelji doživjet će novu vrstu techna duše i duhovnosti, i to između 19 i 21 sat u crkvi sv. Tome u Kreuzbergu, gdje će inače zaređeni svećenik Hood, svećenik riječi Božje, i propovijedati riječima i puštati spiritualne trake. On sam između te dvije aktivnosti ne vidi preveliku razliku: “Kada sam za gramofonima, zapravo sam za oltarom. Propovijedam poruku ljubavi – samo što ona ide električnim žicama i izlazi kroz zvučnike.”

Posljednjih nekoliko godina Hoodova je muzika ionako sve češće okrenuta eksplicitnijem propitivanju religijskih tema, pogotovo ona objavljena pod aliasom Floorplan, pa će nastup u crkvi biti prava prilika za proučavanje toga iz prve ruke. A ako Roberta Hooda ipak želite slušati i gledati na nekom normalnijem mjestu, nema brige, jer će kasnije te večeri zajedno s Magdom El Bayoumi puštati na rejvu u kultnom Tresoru.

Robert-Hood-at-St.-Thomas-Kirche-Berlin-Kreuzberg-11092018