Pioniri instrumentalne elektronike: Jojo Mayer & NERVE u Zagrebu

Jojo-Mayer-NERVE_1_1200x630

Inovativni bubnjar Jojo Mayer sa svojim sastavom NERVE nastupa 27. listopada u klubu Boogaloo

Pioniri hibridne glazbene forme na marginama elektronike i jazza te svojevrsni utemeljitelji pripadajuće glazbene scene u New Yorku, Jojo Mayer & NERVE vraćaju se u Zagreb nakon punih sedam godina, a nastupit će 27. listopada u klubu Boogaloo, čime će ujedno i započeti svoju europsku turneju.

Jojo Mayer slovi za jednog od najboljih i najznačajnijih bubnjara današnjice – uvrštavaju ga među najbolje bubnjare svih vremena, a posebice među vodeće instrumentaliste i inovatore na polju live elektronike. Međunarodnu karijeru započeo je svirajući s legendama jazza kao što su Nina Simone i Dizzy Gillespie, a surađivao je i s glazbenicima koji su obilježili suvremenu svjetsku glazbenu scenu poput Johna Medeskog i MeShell Ndegeochello. Osmislio je niz kreativnih i inovativnih bubnjarskih tehnika te je stvorio novi oblik glazbenog izričaja koji je jedinstven u svijetu.

Ključni trenutak u glazbenoj povijesti odvio se kasnih 90-ih u New Yorku kada pokreće legendarno klupsko događanje i platformu za eksperimentalnu interakciju između DJ-a, vizualnih umjetnika, glazbenika i publike – Prohibited Beatz – iz koje se razvija sastav NERVE koji vješto izmiče žanrovskom ukalupljivanju i uvodi publiku u široki spektar elektroničkih stilova. NERVE postaje najpoznatiji po povezivanju klupskih ritmova kao što su breakbeat, jungle, drum & bass s jazz konceptom improvizacije i inovativnosti, stvarajući tako potpuno novi hibrid suvremene glazbe.

Ovaj suvremeni glazbeni hibrid, u čijem su pokretanju i razvoju Jojo Mayer & NERVE igrali nezamjenjivu ulogu, u međuvremenu je poprimio obrise i na domaćoj sceni, čiji razvoj smo i sami uvelike medijski pokrili i popratili. Štoviše, neki domaći sastavi poput Kozmodruma i ABOP-a premašili su granice domaće scene, a upravo nam je Jojo Mayera & Nerve kao izravnu inspiraciju za svoje glazbeno djelovanje naveo Janko Novoselić kada smo ga intervjuirali o zvuku Kozmodruma.

U Zagrebu će uz Jojo Mayera, NERVE nastupiti u sastavu s John Davisom, Jacobom Bergsonom i Aaronom Neeveziem. Za najbolju uvertiru u koncert pobrinut će se post dub rock bend iz Zagreba – NO!Mozzart, a noćni sati nakon koncerta prepušteni su u ruke renomiranog kolekcionara i producenta s underground disco & house scene – Ilije Rudmana. Podjednakom će pažnjom biti priređen i vizualni doživljaj, pri čemu će bečki dvojac dORNwITTCHEN, poznati kao autori vizuala za legendarne Kruder & Dorfmeister, biti zaduženi za vizualnu transformaciju Boogalooa.

Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj cijeni od 135 kn u sustavu Entrio.hr, a mi smo za vas osigurali 2×2 upada. Pronađite ovaj post na Klubikon Facebook stranici, lajkajte ga i u komentarima tagirajte osobu koju želite povesti, zatim ga šerajte na public. Izvlačenje je u subotu, 27. listopada, nakon 12 sati. Sretno!

Jojo-Mayer-NERVE_Booglaoo-10272018