Nakon velike nesreće, Paul van Dyk ne želi ništa s festivalom ASOT

Paul-van-Dyk_1_1200x630

Trance pionir otvoreno progovorio o nesreći iz 2016. na festivalu A State Of Trance

Prije dvije godine, na festivalu A State Of Trance njemački je trance majstor Paul Van Dyk doživio stravičnu i umalo pogibeljnu nezgodu kada je kroz neoznačenu i samo tkaninom prekrivenu rupu na pozornici pao u deset metara dubok ponor. Oštećenja kralježnice i mozga zahtijevala su tri mjeseca stroge rehabilitacije, a određene posljedice, srećom ne tragične, osjeća i danas.

O svemu je tome Paul otvoreno progovorio u javnom intervjuu održanom u dvorani ispunjenoj do posljednjeg mjesta za vrijeme netom završenog Amsterdam Dance Eventa, iako je priznao kako se cijele nesreće zapravo ne sjeća: “Uopće se ne sjećam toga i mislim da to mozak radi da zaštiti sebe. Znam da postoji videosnimka kako propadam, ali ne mogu je pogledati. Ne bi bilo dobro za mene.” Prigodu je iskoristio za naglašavanje važnosti osiguranja festivala i svih sličnih okupljanja.

Iako neprijeporan oslonac kulture festivalskog trancea, čini se kako se Paul više ne planira vratiti na jedno od ključnih mjesta njezina okupljanja. “Sve dosad, nijedan od likova povezanih s tim festivalom me nije nazvao i pitao kako sam”, optužio je organizatore koji se još uvijek nisu oglasili u vezi s njegovim komentarima.

Unatoč tada zadobivenim ozbiljnim ozljedama, kroz proteklih 12 mjeseci Paul van Dyk se vratio u vrhunsku kreativnu i izvođačku formu, objavivši svoj deveti studijski album znakovitog naslova “Music Rescues Me” te započevši rezidenciju SHINE u klubu Privilege Ibiza. U friškome godišnjem izboru najboljih svjetskih DJ-eva DJ Maga osvojio je 55. mjesto.