Pharrell Williams prijeti tužbom Donaldu Trumpu

Pharrell-Williams_1_1200x630

Hoće li se tvrdoglavi američki predsjednik u skladu sa svojim karakterom tek sada zainatiti?

Nakon što je na političkom skupu u američkoj saveznoj državi Indiani njegov veliki hit singl “Happy” pušten netom prije nego što je Donald Trump stupio na pozornicu, hitmejker Pharrell Williams zaprijetio je da će američkog predsjednika tužiti zbog neovlaštenog korištenja njegovih materijala. Sve se odvilo samo nekoliko sati nakon masovnog napada na sinagogu u Pittsburghu u Pennsylvaniji, u kojem je poginulo 11 ljudi.

Odvjetnik koji zastupa Williamsa, Howard King, najmoćnijem je čovjeku na svijetu izdao pismo upozorenja: “Pharrell nije, i neće, dopustio javno izvođenje ili emitiranje ikoje svoje muzike. Na dan masovnog ubojstva 11 ljudskih bića od ruku poremećenog ‘nacionalista’, pustili ste njegovu pjesmu ‘Happy’ publici na političkom eventu u Indiani. Ničeg ‘sretnog’ nema u tragediji koja je zadesila našu državu u subotu i nije vam izdana dozvola da ovu pjesmu iskoristite u tu svrhu.”

S obzirom na to da riječ nije bila o jednom od Trumpovih osobnih skupova pod egidom “Make America Great Again”, nego o skupu Republikanske stranke pred skorašnje midterm izbore, nije izgledno da je on sam sudjelovao u izboru muzike, ali svejedno je obaviješten da nastavljanje slične prakse može rezultirati tužbom. Hoće li se tvrdoglavi Trump u skladu sa svojim karakterom tek sada zainatiti, ostaje nam vidjeti.