Liam Howlett iz grupe The Prodigy tvrdi da je smrt EDM-a spasila UK scenu

The-Prodigy_Have-A-Nice-Day-by-Dugdale_1200x630

"Možda je još uvijek prisutan u Americi, ali koga boli kurac za to?"

Liam Howlett britansku je aktualnu muzičku scenu opisao kao bolje i kvalitetnije mjesto otkako je EDM “jebeno umro”. Frontmen big beat i rave-rock veterana The Prodigy u razgovoru za Press Association ništa bolje mišljenje nije iznio ni o Americi: “UK scena je sada bolja nego što je bila prije tri godine barem zato što je EDM jebeno umro. Gotov je. Možda je još uvijek prisutan u Americi, ali koga boli kurac za to?”

I dok ga EDM očito nervira, producentu nominiranom za nagradu Grammy jedan se drugi glazbeni žanr jako sviđa, a to je sve prisutniji i kvalitetniji britanski rap: “Sada imamo uličnu muziku , koja je meni mnogo uzbudljivija. UK rap, neki rap producenti… Ne samo rime nego me i beatovi zaista impresioniraju.”

Krajem prošlog tjedna, u petak 2. studenog, The Prodigy su objavili svoj novi, sedmi studijski album “No Tourists”, za vrijeme čijeg snimanja Howlett, prema vlastitom priznanju, nije sklopio ni oka. “Svaki te album odvede do ruba, čovječe. Tako se muzika događa. Kad sam u studiju, zaista je intenzivno. Odlučio sam vidjeti kako bi bilo da uopće ne idem spavati. Testirao sam svoje granice”, izjavio je.