MIDIPLUS seksističkim gafom najavio svoje novo audio sučelje

MIDIPLUS-MIRROR_1200x630

Smatrajući da je osnovna ženska karakteristika šminkanje, tajvanska tvrtka predstavila svoj novi proizvod

Tajvanska tehnološka kompanija MIDIPLUS prošlog mjeseca najavila je svoj novi proizvod, zvučno sučelje – ili, da se ne pravimo prevelikim Hrvatima, audio interface – pod imenom Mirror, koji će biti dio njezine nove “luksuzne serije”. Najava kao najava vjerojatno ne bi pobudila ikakve naglašene reakcije da tvrtka nije najavila kako je uređaj “posebno dizajniran za žene”.

A taj posebni dizajn toliko je klišejiziran da je to prilično jadno – dakle, posebno ga dizajniranim za žene, prema procjeni proizvođača, čini njegov izgled koji kopira paletu za šminkanje. Ima zrcalo koje se podiže okruženo LED svjetlom te šest obojenih dugmadi koja izgledaju kao sjenila za oči.

Iako se MIDIPLUS u opis proizvoda potrudio ubaciti i tehničke specifikacije, nije baš jasno kako to “savršeni 105-stupanjski kut sučelja” slijedi “žensku ergonomiju”, što je samo jedan od spornih primjera. S obzirom na to da ostali tvrtkini proizvodi izgledaju kao standardna audiooprema te sa sobom imaju i detaljne tehničke opise, nema sumnje kako je i Mirror s tehnološke strane vrhunski. No baš zato se njegova PR kampanja i čini toliko promašenom.

MIDIPLUS-MIRROR