Ultra Music Festival emotivnim videom otkrio novi dom

Ultra-Music-Festival-2018_1_1200x630

Nakon što je potjeran iz parka, Ultra Music Festival pronašao novi dom te najavio novo poglavlje

Prekjučerašnjim glasanjem u gradskom vijeću Miamija, elektroničkom glazbenom festivalu Ultra Music odobreno je predloženo seljenje na lokaciju Virginia Key, otok u zaljevu Biscayne. Za odobrenje su festivalu bila potrebna četiri glasa, a četvrti – onaj komesara Joea Carolla – dobio je tek nakon dugog i iscrpljujućeg vijećanja.

U službenom priopćenju sretne vijesti, koja je okončala neizvjesnost oko budućnosti festivala u gradu u kojem je sve i počelo, Ultrin tim je naveo sljedeće: “Uzbuđeni smo što možemo najaviti kako se Grad Miami složio da Ultra Music Festival preselimo na prekrasni i povijesni Virginia Key. Novi prostor omogućit će festivalu da se razvije u novom, većem domu, na kraju kreirajući ugodnije iskustvo za sve posjetitelje.”

Ugovor je zasad potpisan samo na dvije godine, ali s izvjesnom mogućnošću produljenja, ako obje strane po isteku budu zadovoljne. Na novoj lokaciji Ultra će posjetitelje smjeti zabavljati do 2 sata u noći. Sljedeće izdanje festivala odvija se na kraju Miami Music Weeka sljedeće godine, od 29. do 31. ožujka.

Podsjetimo, ranije ove godine pojavila se vijest kako Grad Miami tjera Ultru iz parka u kojem se održavala 18 godina, jer su, prema tvrdnjama gore spomenutoga Carolla, stanovnici okolnih četvrti postali umorni od kaosa i buke koji prate atmosferu festivala, kojem vijeće onda nije željelo produljiti koncesiju.