Malo je jedna reklama na početku YouTube videa, sada će biti dvije

YouTube_1_1200x630

Više reklama na početku videa bi prema najavama trebalo značiti manje kasnijih reklama tijekom duljeg gledanja

Ako ste se ikada iznervirali zbog reklama koje iskaču na početku gledanja YouTube videa, vijest kako je Google odlučio nešto promijeniti po tom pitanju mogla bi vas, naivne, razveseliti. No rješenje je zapravo dodatno iritantno – naime, vrlo brzo vas na početku YouTube videa neće dočekati samo jedna reklama, nego dvije!

Naravno, u Googleu to nisu napravili isključivo s ciljem nerviranja korisnika nego zato da bi dulje gledanje YouTube sadržaja bilo manje isprekidano oglasima i reklamama. Ove su promjene osmišljene sukladno primijećenim promjenama korisničkih navika gledanja YouTubea – duljim boravkom pred ekranom, otkrivanjem videa kroz preporuke same platforme te češćim gledanjem YouTubea na televizorima.

Reklame na početku videa će se baš kao i dosad moći preskočiti, ali postavljanje dvaju reklama na početak značit će da će ih kasnije tijekom gledanja biti manje, ako ih uopće bude. Testovi su pokazali kako dvije reklame na početku znače 40 % manje kasnijeg prekida, a istodobno su povećale doseg i frekvenciju pa bi se oglašivačima ovaj način prikazivanja reklama trebao više isplatiti.

A gledateljima?

Ako već niste, zapratite naš YouTube kanal.