Poslušajte 590 traka shazamiranih 2018. u berlinskim techno klubovima

Berghain_5_1200x630

Lik je uz pomoć aplikacije Shazam sastavio playliste "Melodic Deep House & Techno", "Berghain Techno" i "Ambient"

Ako iole idete po klubovima, jednu scenu ne samo da ste mnogo puta doživjeli nego ste je i iz prve ruke proživjeli: DJ je svojim setom okupljene doveo do vrhunca na kojem pušta perfektnu traku koja vas brutalno razvaljuje, samo što pojma nemate o kojoj se traci točno radi.

Kako biste nekad uskoro taj doživljaj barem približno mogli reprizirati i sami, vadite mobitel i ubrzano pokušate preko Shazama otkriti što to slušate, a toliko je dobro. Mobitel držite visoko iznad glave kako bi uređaj sa što manje ometanja dohvatio neke djeliće digitalnog zapisa preko kojih će Shazam ili neka slična aplikacija identificirati traku. Često mu ne uspije, jel.

Srećom, jedan je korisnik Reddita u svoje izlaske krenuo itekako istreniran i pripremljen pa je obilazeći najbolje berlinske techno klubove – dakle, vjerojatno najbolje techno klubove cijelog svijeta – vrijedno i brižno pomoću Shazama kompilirao trake koje su činile vrhunce ludih noći 2018. godine. Takvih je traka sakupio čak 590, što znači da su pred vama sati i sati playliste koja će vas u mislima odvući na berlinske plesne podije i tamo vas do kraja iscrpiti. Ali to će učiniti na najbolji mogući način.

Melodic Deep House & Techno

Berghain Techno

Ambient