Pod prijetnjom zatvora, izvođačima zabranili psovanje na festivalu EDC u Kini

EDC-China-2018_1_1200x630

Dimitri Vegas & Like Mike i Tiësto mogli završiti u zatvoru

Prošlog vikenda u gradu Guangdongu održan je veliki festival Electric Daisy Carnival China, ali svođenjem dojmova nakon fenomenalnog provoda dominira jedna pomalo neočekivana tema. Naime, pojavila se glasina kako je u backstageu bilo izloženo jedno oštro upozorenje svim DJ-evima i ostalim izvođačima, a riječ je bila o jezičnom bontonu i pristojnosti.

Poruka je glasila ovako: “OPREZ! Nema psovanja ni ružnih riječi na mikrofonu za vrijeme vašega današnjeg nastupa, ili riskirate biti privedeni od strane lokalne policije. Upozoreni ste!” Dakle, očito je kako su se, među ostalima, i Zedd, Dimitri Vegas & Like Mike, Infected Mushroom, Joyryde, Kayzo, Lost Frequencies, 12th Planet, Kill the Noise, Tiësto ili Steve Angello bili našli u opasnosti da završe u zloglasnim kineskim zatvorima, ali bili su dovoljno pametni i suzdržani jer nema nikakvih vijesti o uhićenjima.

Ruku na srce, zaista nije neuobičajeno da se u nekoj EDM traci začuje sočna psovka ili da DJ za pultom atmosferu dodatno potpali malo slobodnijim rječnikom. Ali ipak ne u Kini!