Woodstock slavi 50. rođendan, pozvani i Daft Punk, Swedish House Mafia i Skrillex?

Woodstock_Elliott-Landy_1200x630

Festival koji je prije 50 godina znatno obilježio rock kulturu na svoj jubilarni rođendan poziva i najveće zvijezde elektroničke muzike

Woodstock će 50. godišnjicu održavanja originalnog festivala, koji je uvelike definirao cijelu festivalsku kulturu, rock muziku i šezdesete godine prošlog stoljeća, obilježiti onako kako se i očekuje – organizacijom nove masovke. Daju to naslutiti brojne indicije među kojima i tvrdnje Michaela Langa, jednog od organizatora Woodstocka 1969., kako festival ima “definitivne planove” za novi event 2019. godine, na jubilarnu obljetnicu originala.

Službena potvrda u obliku službenog priopćenja – koje je Lang ipak najavio za vrlo blisku budućnost – još ne postoji zato što sve još uvijek nije ugovoreno i dogovoreno, ali Lang kaže kako je sve “vrlo blizu”. The Poughkeepsie Journal, međutim, ima insajderske informacije, čini se vrlo legitimne.

Među brojnim slavnim imenima koja se spominju kao kontaktirani izvođači, kao što su Chance The Rapper, Pink, Mumford and Sons, Lumineers, Neil Young, Phish, Joan Baez, Bon Jovi, Elton John ili The Doobie Brothers, nalaze se i nama zanimljivije elektroničke veličine Daft Punk, Swedish House Mafia, deadmau5 i Skrillex.

Na prijedlozima vizualnih rješenja koji su procurili u javnost nalazi se i ime preminulog Aviciija, što može dati naslutiti kako se radi o lažnim informacijama, no čini se kako je uzrok tome taj što je rad na organizaciji festivala započeo još i prije njegove nesretne smrti u travnju, kako i priliči ozbiljno planiranim eventima ovog tipa.

Originalni Woodstock održan je od 15. do 18. kolovoza 1969. godine, na farmi Maxa Yasgura pokraj gradića Bethel u Planinama Catskill u saveznoj državi New York. Bilo bi itekako prikladno da se ovakvo obilježavanje održi baš na tome ikoničkom mjestu, ili barem negdje u njegovoj blizini.