Daft Punk u Ukrajini? Ne, to su Taft Plunk

Taft-Plunk_Olga-Babych_1_1200x630

Ako vas je ikad zanimalo kako bi se Daft Punk snašli u svakodnevnim situacijama, Ukrajinci imaju odgovor

Ostavivši golem i još uvijek nedovršen trag na svjetskoj elektroničkoj sceni i popularnoj kulturi općenito, nije čudo da su Daft Punk doživjeli da ih mnogi pokušavaju kopirati i slijediti, ali to su primarno vršili radeći muziku jasno inspiriranu trakama francuskoga robotskog dvojca. No ukrajinski par pod zvonkim imenom Taft Plunk mimikriju odvodi korak dalje i miče se od DJ pulta.

Taft-Plunk_Olga-Babych_2

Uz to što Vlad Fisun i Vladimir Sivash svoje DJ setove, prema vlastitom priznanju, modeliraju prema onima svojih uzora, njih dvojica organiziraju i foto sessione na kojima prepoznatljive kostime Daft Punka postavljaju u pomalo neočekivane, svakodnevne situacije. “Zapitali smo se što bi Daft Punk radili da se nikad nisu probili”, Fisun je izjavio za Mixmag. “Zaključio sam da bi sjedili s hladnim pivom u nekome starome sovjetskom pubu i razmišljali o dobrim vremenima.”

Taft-Plunk_Olga-Babych_4

Različite kijevske lokacije koje su iskoristili za svoj projekt, koji je fotkala Olga Babych, uključuju i podzemnu željeznicu, kafić, lift te “među hipsterima vrlo popularan most”. Taft Plunk su snimili i DJ mix u čast francuskih i house korijena Daft Punka, na kojem su trakama svojih idola pridodali i radove izvođača kao što su Étienne de Crécy, Motorbass ili Benjamin Diamond.

Taft-Plunk_Olga-Babych_3

Taft-Plunk_Olga-Babych_5