Dokument povijesti – nostalgija za muzikom i rejv kulturom 90-ih

rave-90s_1_1200x630

Rejv kultura odavno je prestala biti samo jedan dio živopisne glazbene scene desetljeća, a postala fokus kroz koji se može proučavati i kultura cijelog razdoblja

Sajt nazvan Rave Archive prometnuo se u vrlo živopisno i vrhunski opremljeno online čvorište za dokumentiranje rejverske scene sredine devedesetih godina prošlog stoljeća. Katalogizirajući na jednome preglednome mjestu brojne mixtapeove i fanzine koji su se stvarali tijekom navedenog razdoblja i tako uvelike širili pripadajuću kulturu, riječ je o, kako se sajt opisuje sam, “živućoj povijesti” prekretničkog perioda.

Prvotno lansiran još 2007. godine, sajt se trsi zainteresiranima i nostalgičnima predočiti ono najbolje od rejva devedesetih. “Uvijek smo ovome pristupali i kao rejveri i kao arhivari koji se brinu sačuvati ono što je uglavnom bilo prolazna kultura”, kažu urednici sajta. Ako kojim slučajem imate sate i sate vremena viška, ovo je arhiv u kojem ih možete potrošiti. A ako nemate, nekako ih stvorite, jer iz njega se ne izlazi toliko brzo.

Thomas Bangalter Live @ WE, Chicago