Uskoro dostupan prvi 3D printani modularni gramofon na svijetu

Lenco-MD-3D-printed-record-player_1_1200x630

Lenco-MD ćete moći kod kuće urediti i isprintati, a od modula dostupni će biti solarni panel, zvučnik i bluetooth

S više od 70 godina iskustva u dizajniranju i proizvodnji gramofona i druge vrhunske elektroničke opreme, ne čudi kako je upravo švicarska tvrtka Lenco uspješno kreirala prvi 3D printani gramofon na svijetu.

Gramofon nazvan The Lenco-MD modularan je i izrađen uglavnom od obnovljivih resursa, a svijetu je premijerno predstavljen na ovogodišnjem tehnološkom sajmu IFA Berlin, gdje je nagrađen službenim uvrštenjem među tri najbolje inovacije. Ovaj DIY gramofon sastoji se od nekoliko međusobno zamjenjivih komada, što omogućuje njegovo lakše prenošenje kao i detaljnije personaliziranje. Dolazi u mnogo različitih boja, a to su zelena, plava, ružičasta, bijela, narančasta, žuta i crvena, a od modula dostupni će biti solarni panel, zvučnik i bluetooth.

Kako bi ovaj projekt proveo od fascinantne vizije do redovite proizvodnje, Lenco je netom pokrenuo i Kickstarter kampanju, nakon čijeg će dovršenja svatko tko posjeduje 3D printer i gramofonu potrebne hardverske komponente moći kod kuće isprintati The Lenco-MD. Ali moći će ga nabaviti i oni koji 3D printer nemaju u svome vlasništvu, i to naručivanjem unaprijed isprintanih svih potrebnih dijelova. Jednostavno!