Scalameriya izbacio moćan EP “Kepslok” na Perc Trax

Komad uzbudljivog i naprednog industrial techna koji u potpunosti opravdava svoje ime.

Jedan od najzanimljivijih vizionara novog techna je Scalameriya iz Kragujevca. Osim što radi fantastičnu, inovativnu produkciju koja probija barijere žanra, ima i sjajnu etiketu Genesa Records – obavezno provjerite novu kompilaciju “Swirling Particles” na kojoj se nalaze neka od najjačih imena suvremenog industrial techna, kao što su Perc, Blush Response ili VSK, ali i još jedan od domaćih aduta: Olēka (a.k.a. Forest People). Njegovu smo traku “Korova Milk Bar”, uzbudljivu i ultranasilnu posvetu filmu “Paklena Naranča”, nedavno imali zadovoljstvo predstaviti.

Ovaj put Scalameriya kao platformu nije odabrao Genesu, već cijenjeni i beskompromisni britanski imprint Perc Trax. Etiketa odnedavno ima tradiciju zanimljivih limited edition izdanja, a talentirani se Kragujevčanin već pojavio na jednom od njih – radi se o EP-u “Haka”, koji je riješio u tandemu s talijanom VSK-om (pročitajte intervju). Danas ćemo se osvrnuti na još jedno od ovih fluorescentno psihodeličnih izdanja, koje ovaj put potpisuje sam, a EP-u je dao ime “Kepslok”.

Naslovna se traka otvara potmulim, masivnim kickom i reskom synth dionicom koja u melodiji otkriva dobru dozu humora, ali ipak nemilosrdno para zvučnike. Kad se aktivira puna kopajuća snaga industrijskog gruva, jasno je da se radi o komadu koji će otimati pažnju na podiju i povesti u nove, zahtjevnije plesne pokrete.

Nakon ovog očitog hita slijedi “Annex No. 3”, kompleksan i zahtjevan, a zabavan komad techna s razrađenom naracijom priče, čiji su elementi sazdani od plemenskog mlaćenja po željeznim pločama i zlokobne sci-fi atmosfere.

“Geargrind” kreće nešto suptilnijim post-industrial ritmom, da bi ga ubrzo nadmašila razorna snaga pneumatskog čekića u polomljenoj ritmičkoj frazi koju obilježava karakterističan autorski potpis. Igra škripavih semplova zvuči kao pijani krikovi raspadajućeg stroja, što daje zajebantski dodir ozbiljnom mljevenju nasilnih udaraca, kao i pravu dozu dinamike.

Premda se u samim počecima njegove produkcije moglo namirisati koliko je predan i talentiran, Scalameriya svakim novim izdanjem dostavlja sve moćniji i razrađeniji materijal, koji ne samo da nosi njegov nezamjenjivi pečat, već praktički stvara svoj zasebni žanr. EP “Kepslok” možete nabaviti po cijeni od 7£ na prozirnom vinilu, odnosno 2,50£ za digitalno izdanje. Ubodite ga OVDJE.

Ukoliko vas zanimaju neki detalji vezani uz karijeru ovog talentiranog autora, pročitajte zanimljiv i detaljan intervju koji nam je Scalameriya dao povodom izlaska njegovog prvog albuma.

scalameriya_kepslok