Čitatelji DJ Maga odlučili koji festival je najbolji

U ovogodišnju anketu DJ Mag je uvrstio dodatna pitanja za svoje čitatelje pitavši ih koji festival je njima najbolji.

Svake godine DJ Mag sastavlja svoj poznati popis najboljih noćnih klubova, a ove godine odlučio je postaviti dodatna pitanja o festivalima jer smatraju da ‘mnogi obožavatelji elektronske glazbe svoja iskustva doživljavaju izvan tradicionalnih noćnih klubovima.’ U ovogodišnji TOP 100 najboljih klubova smjestila su se i četiri hrvatska kluba, ali najbolji festival nije iz Hrvatske bez obzira što je u posljednje vrijeme Hrvatska najpopularnija festivalska destinacija.

Rezultati ankete stigli su nakon nekoliko mjeseci i čitatelji su odlučili: belgijski Tomorrowland je svjetski # 1 festival. Izbor Tomorrowlanda kao najboljeg svjetskog festivala nikoga nije previše iznenadio s obzirom da ima više od 4 milijuna pretplatnika na svom YouTube kanalu, najnoviji aftermovie pogledalo je preko 125 milijuna ljudi, a godišnje ga posjeti 160.000 sudionika.

Od predstavljanja 2005. godine, Tomorrowland je redefinirao krajolik festivalske elektronske glazbe. Od samog početka, njihova osebujna fantasy tematika i nevjerojatna proizvodnja ih razlikuje od konkurencije,’ poručili si iz DJ Mag-a.

Ulaznice za ovogodišnji Tomorrowland rasprodane su za sedam minuta, što nije ni čudno s obzirom na njihov nenadmašan ovogodišnji lineup.