Dundov na soundtracku briljantne retrofuturističke igre

11 godina izrade, tisuće nivoa, minimalistička grafika uz maksimalnu igrivost i daleko najbolja “pozadinska”glazba čine n++ ultimativnom techno igrom za aftere koji vam slijede.

 (1)

Nalik na rane kompjuterske igre s početka 80-tih (tko ne bi volio “zmiju” ili Super Maria), n++ šarmira glatkim, akrobatskim kretnjama, arkadnom akcijom i brzinskim prostornim zagonetkama, bruseći vaše reflekse uz intenzivnu mentalnu aktivnost. Kao ljubitelji elektronske glazbe, sigurno ste prisni s futurističkim temama i vizualima, a u ovoj će vas igri posebno nabrijati zbilja savršen soundtrack.

Prva se verzija, pod nazivom n (odigrajte ju OVDJE), na internetu pojavila još 2004. godine i viralno proširila među milijunima igrača. Druga je, proširena verzija, izašla 2008. za XBOX, a završna je upravo izašla u ponudu, zasad isključivo za Playstation 4. Doduše, ove su godine najavili: ukoliko se bude dovoljno prodavala, izaći će verzije i za Mac i PC.

Dinamična akcijska avantura prati podvige sićušnog ninje u nadrealnim nivoima, oslikanim tehnologijom daleke budućnosti, a ima ih preko 2 tisuće – računajte da će vam ukrasti puno vremena dok ju završite! Premda nalikuje na igre stare 30 godina, kao što su “The Last Ninja” ili “Boulderdash“, pokreti su glatki i kompleksni, dizajn je jednostavan, ali vizionarski, a uzbuđenje i “uvučenost” u igru – garantirani.

Što se akcije na afterima tiče, moguće ju je igrati i u četvero, s time da igrači mogu zajedno raditi na prelaženju nivoa ili se međusobno nadmetati – ovisno o tome želite li prijateljstvo testirati ili mu učiniti kraj. Ako vam i to nije dosta, moći ćete kreirati vlastite nivoe i dijeliti ih preko interneta. Uz tisuće dodatnih opcija, zagonetki, skrivenih izazova i perfekcionistički izvedene mehanike, ekipa iz Metanet-a je izgradila završnu verziju igre, pa se kunu da nastavaka neće biti. Unatoč tome, kupnjom igre kupujete pravo na skidanje svih budućih nadogradnji!

Naravno, tu je i briljantni soundtrack. Uz izvrsnu traku “Flux” Gregora Threshera i Petra Dundova, nadljudskom ćete sposobnošću svladavati prepreke u igri prema taktu još 62 projektila futurističkog techna. Imena kao što su Len Faki, Ben Klock, Planetary Assault Systems (Luke Slater), Function, Polar Inertia, Locked Groove i Acronym predstavljaju sam Olimp ovog zvuka, a njihovim ćete probranim komadima oplemeniti uho, dušu i akciju ove nevjerojatne igre.

Prema prvim recenzijama, igra nije laka, ali ju je nemoguće prestati igrati. Njezina “minimalistička grafika prikriva razinu preciznosti kojom je igra dizajnirana i izvedena; zahtjeva preciznost, neizostavno kažnjava pogreške i pruža izvanredan užitak pri završavanju nivoa. Voljet ćete ju mrziti” – jedva čekamo!

n++
VIMEO | WEB | SOUNDTRACK | SHOP