Ovo su klupski kandidati za Grammy nagradu

Bez brige, ne radi se samo o pop zvijezdama, ima tu i underground veterana.

Nagrada koja je krenula 1959. godine pod imenom Gramophone Award i dan-danas izaziva dosta pažnje, kao i kontroverze. Premda najveću težinu nose nagrade za pop i hip-hop albume (najviše nominacija su pokupili Beyonce, Kanye West, Drake i ina ekipa), na listi su se našli i neki miljenici elektroničke scene.

Za početak, nominacije za najbolji album elektroničke plesne muzike su pobrali Underworld (“Barbara Barbara”), Jean-Michel Jarre (“Electronica 1”), Louie Vega (“Louie Vega Starring…XXVIII”), Tycho (“Epoch”) i Flume (“Skin”). Flume je nominiran i za najbolju plesnu traku, a u tom su se društvu našli i The Chainsmokers, Bob Moses, Riton i Sofi Tukker. Za remikseve su nominaciju zaradili Josh Williams, staRo, Timo Maas & James Teej, Ryan Raddon, André Allen Anjos i Joe Goddard (koji je remiksirao Chemical Brothers).

Što se ostalih zanimljivosti tiče. Steve Aoki je nominiran za film “I’ll Sleep When I’m Dead”, a Jamie xx ima nominaciju za video-spot “Gosh”. Nagrade će biti dodijeljene 12.2.2017. u Staples centru u Los Angelesu, a ceremonija će se sigurno odviti u znaku Beyonce, koja je najnominiranija i druga najnagrađivanija žena u povijesti Grammyja.