Moondance Records najavio The Analogue Cops i John Heckle izdanja

Kao i festival iz kojeg je izrasla, nova je etiketa s Jadrana za imperativ uzela vrhunski underground zvuk.

Nakon tri izdanja jednog od najzanimljivijih festivala na jadranskoj obali, koji se u prekrasnoj trogirskoj kuli Kamerengo odvija pod imenom Moondance, ekipa koja iza njega stoji je odlučila baciti se u izdavaštvo! Da se podsjetimo – na dosadašnjim izdanjima festivala nastupala je ekipa kao što su Ben Sims, Alan Fitzpatrick, Octave One, Billy Nasty, Dave Clarke, Jeff Mills, Josh Wink, Petar Dundov, The Analogue Cops i John Heckle. Upravo ova zadnja dvojica naći će se i na prvim izdanjima nove etikete Moondance Records, pa ćemo (premda brojni poznavatelji undergrounda znaju jako dobro o kakvim se imenima radi) za svaki slučaj nabaciti koju riječ o njima.

The Analogue Cops je talijanski tandem s berlinskom adresom, poznat po avangardnom pristupu techno zvuku, ali ne prežu niti od acid/house zvuka i drugih izvornih klupskih žanrova. Kao što im samo ime govori, vole se igrati sa pravim analognim trojevima cijedeći sirovi zvuk struje, a zbog toga su (osim po vinyl-only setovima) poznati i po uzbudljivim live-actovima! Osim toga, produkcija im nosi upravo taj autentični live osjećaj. Surađivali su s ekipom kao što su Blawan, Steffi ili EMG, te izdavali na etiketama Ostgut Ton, Hypercolour, Tabernacle, ali i vlastitoj Restoration Records. Njihov vrući, futuristički electro funk je upravo ona vrsta techno stila kojeg je propovjednik veliki majstor Jeff Mills, pa je njihovo mjesto na Moondance Records prirodno zasluženo, a na njemu će se predstaviti EP-em “The Unicorn”, koji izlazi početkom 2017. godine.

John Heckle je ušao u svijet klupskog zvuka kao 13-godišnjak, uglavnom kroz stare techno i industrial ploče, da bi se s vremenom zakačio na čikaški house. Oduvijek je gajio ljubav prema sirovom minimalizmu i hardware pristupu produkciji, pa mu i setovi i autorski materijal odišu paradoksalno prljavom svježinom. U diskografiji ima izdanja za tražene etikete Tabernacle, Mathematics i Crème Organization, a na njima se može čuti sve od jazzy garaže preko sirovih detroitskih bleepova do klasičnog groovea iz Chicaga, pa i hip-hop elemenata. Kao i njegovi gorenavedeni kolege, Heckle smatra da je klupska muzika evoluirana i ogoljena verzija izvornog funk/soul i r&b stila u futurističkom aranžmanu, a taj zvuk ćemo imati prilike čuti na Moondance vinilu već u proljeće.

Sva izdanja najprije izlaze na vinilu, a mjesec dana nakon toga i digitalno – zasad, to je sve od detalja koje je etiketa pustila u javnost. O svemu ostalom bit ćete obaviješteni na vrijeme, a bilo bi nam drago da se na njihovim vinilima uskoro nađe i neki od domaćih talenata!