Faithless DJ set i RÜFÜS live na Exit Dance Areni

Vrući line-up popunjava se imenima koja predstavljaju lektiru elektroničkog zvuka, ali i novim nadama u naglom usponu!

Exit ne prestaje s iznenađenjima! Najprije su nas obradovali najavama klupskih legendi među kojima su Hot Since 82, Paul Kalkbrenner, Recondite, Black Coffee, Jamie Jones, Hardwell i drugi asevi – više detalja o prvoj fazi line-upa saznajte OVDJE. Zatim su lansirali vijest da Dixon i Solomun nastupaju u b2b izdanju! Došlo je vrijeme za drugu fazu line-upa, a ekipa s Petrovaradinske tvrđave nas nije razočarala.

Svi ljubitelji elektroničke muzike znaju za legendarnu traku “Insomnia” kojom su se 1995. proslavile britanske legende klupskog zvuka Faithless. Naravno, izbacili su još hrpu hitova poput “Salva Mea”, “God Is a DJ” ili “We Come 1”, a 2011. su se raspali, na veliku žalost fanova plesnog zvuka. raspad ipak nije dugo potrajao, jer su se 2015. ponovno skupili kako bi proslavili 20-tu godišnjicu djelovanja, a otad aktivno nastupaju i dalje. Na Exit Dance Areni ćemo imati priliku uživati u DJ setu koji će u ime Faithless odvrtiti njihova osnivačica Sister Bliss!

Još jedna poslastica na plesnom line-upu je australski indie-dance band RÜFÜS, koji kombinira živu elektroniku s emotivnim melodijama, a najveći su im uzori The Chemical Brothers, Trentemøller i Booka Shade. Od početaka na albumu “Atlas” iz 2013. do prošlogodišnjeg remek djela “Bloom” uspjeli su značajno evoluirati i utvrditi svoje mjesto kao jedna od najvećih svjetskih elektroničkih atrakcija, a njihov je adut suptilna, sofisticirana melankolija. Možemo biti sigurni da se radi o jednom od najintenzivnijih nastupa koji nas očekuju ovog ljeta!

Još jedna zanimljivost ovogodišnjeg Exita je nastup maštovitog izvođača znanog kao Rag’n’Bone Man, koji je svoju poziciju zaslužio na glavnom stageu. Premda mu korijeni dolaze iz drum&bass i hip-hop scene, danas se predstavlja kao singer-songwriter, jer je muzika koju danas radi najbliža suvremenoj verziji bluesa i soula. Njegov fantastičan vokal mu je zaradio titulu jednog od najznačajnijih rastućih umjetnika današnjice, pa će biti užitak uhvatiti snagu kojom zrači dok mu je karijera u naglom usponu.

Ovog ljeta Exit obilježava 50-godišnjicu hipijevskog Ljeta ljubavi, a obuhvatiti će četiri festivala: Sea Star u Umagu (26. i 27.5., headlineri The Prodigy), Revolution u rumunjskom Temišvaru (2. i 3.6.), Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi (od 6. do 9.7.) i Sea Dance u Crnoj Gori (od 13. do 15.7.) Cijena ulaznice za posjetitelje iz ex-yu regije je i dalje povoljnija: posjetitelji iz Hrvatske svoju mogu riješiti OVDJE, a posjetitelji iz Srbije OVDJE.

Exit Dance Arena 2017
FACEBOOK EVENT