Mo:Dem Festival najavio imena za The Swamp Stage

Psihodelija, različitost i bogatstvo žanrova uz opasan razglas i nadrealne dekoracije!

Jedan od najpopularnijih domaćih (i svjetskih!) trance festivala je Momento Demento, popularnije zvan Mo:Dem. Među njegove ključne značajke pripada uvijek odličan line-up, ali i atraktivni popratni sadržaji, vizuali, kao i ekološke inovacije. Na dosadašnjim je izdanjima posebno zanimljiv podij bio tzv. Alternative Stage, ali su za ovo izdanje odlučili promijeniti koncept. Obzirom na to da je festival oduvijek promovirao psihodeličnu muziku, zaključili su da je nepotrebno razdjeljivati žanrove na “glavne” i “alternativne”, pa će nova ideja donijete i neke izmjene vezane za taj podij.

Njegovo će novo ime biti The Swamp Stage, jer kako organizatori kažu, “močvara i doslovno i metaforički predstavlja različitost i raznovrsnost”. Stilovi koji će se na podiju moći čuti su dark progressive, psy bass, dub, breaks, techno, glitch i drugi žanrovi kojima tempo i oblik ritma rade odmak naspram trance okvira, a pružati će balans tvrđoj i bržoj muzici koja će prevladavati na The Hive podiju. Popularna lokacija na otoku se ipak neće promijeniti!

Što se domaćih izvođača tiče, za močvarnim pultom će se naći: Funk Guru – jedan od osnivača CFSN ekipe, eklektičar čiji stil ubire najbolje iz najraznovrsnijih žanrova elektronike, od masnog i teškog dubstepa preko raznovrznih slomljenih ritmova do naprednog techna; MaJAh – čije ime otkriva korijene u dub zvuku, ali plovi raznovrsnim opskurnim psy/ritual/tribal/chill vodama; Mayix (a.k.a. Zmayo) – osnivač legendarne psybreaks platforme Pistolero; Pelks – psytrance igrač, koji će ovaj put istražiti svoju techno stranu; Phillipe – još jedan CFSN veteran s podjednako sjajnim ukusom za retro i futurističke struje plesnog groovea; Val Vashar – trance veteran koji se u zadnje vrijeme posebno istakao odličnim setovima koji pokrivaju sofisticirane underground struje techna.

Tu će se naći još: A_000, Akasha, Alan Backdrop, ANX-Comasector, Bayawaka, Beatroots, Breger, BRNWRX, Broju’s Bowl, Bwoy De Bhajan, Decomposer, Disfunction, DJ Miss Tick, Ego-T, Electrypnose, Eurythmy, Filt, Florian MSK, Halfred Hefty, Hydrangea, Hypogeo, Indra feat. Karlo, Jali, Johny Pablo, Josephine Wedekind, Kabi, Kapitano, Kimmei, Kliment, Knobs, Kujo, Luigi Tozzi, Marcus Henriksson, Mental, Mindware, Modern Errors, Mustrous, Musica, Ex Machina, Prisma, Radioactive Cake, Rhythm Feelr, Ryanosaurus, Sourone, Spiral Arms, Sprocket, Tijah, Toffes Värld, TRV, Tummy Talk, Xenoscapes, Zeitgeist, Zentrix i Zvezda Beta.

Za potpuni užitak, ovaj će zvuk pogoniti moćni Function One razglas! Spremaju se i posebno atraktivne dekoracije, koje uključuju raznovrsne konstrukcije za koje je kao i prošle godine zadužen talentirani Manu Morvan, ali i mapirane vizuale, te ostale svjetlosne radosti iz domaćeg laboratorija LiteMotif. Još ne znamo točno o čemu će biti riječ, ali svakako provjerite njihov dosadašnji rad!

Šesto izdanje Mo:Dem festivala održat će se 24. – 30. 7. na staroj lokaciji u Primišlju kraj Slunja. Još uvijek možete nabaviti ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 140€ – riješite ih OVDJE.

modem-the-swamp_line-up_2017

Mo:Dem Festival 2017
FACEBOOK EVENT