VIDEO: Nina Kraviz ima pun pogodak za etiketu трип uz ruski rave tandem PTU

Talentirana ekipa iz ledenih krajolika riješila je inovativne trake koje zazivaju najuzbudljivije razdoblje rave kulture.

Unatoč relativnoj izolaciji, čini se da Rusija vrije mladim talentima. Nakon nedavne najave osnivanja nove eksperimentalne etikete GALAXIID, na kojoj će jedno od prvih izdanja biti retrospektiva ruskih legendi Species Of Fishes, njena će matična etiketa трип udomiti talentirani ruski dvojac PTU, koji čine Alina Izolenta i Kamil Ea. Njih su dvoje dosad imali svega par izdanja, kao što je “Taorak” na prošlogodišnjoj трип kompilaciji “When I Was 14“, te remiks njihove trake “Tuesday Night” koji je 2014. riješio DJ Sotofett. Ipak, čini se da Nina ovaj put ima pravu dragocjenost za svoju etiketu.

U razdoblju od 2014. do 2016. PTU su za EP “A Broken Clock Is Right Twice A Day” snimili sedam uzbudljivih traka koristeći svega dva 8-kanalna samplera, ali rezultat je fantastičan i reflektira najbolje dane rave kulture, kad je inovativnost išla ruku pod ruku s produciranjem ubojitih traka za rasturanje podija, bez suvišnog intelektualiziranja. Što se tiče pozadine njihove priče, Nina je pojasnila:

Djetinjstvo su proveli u Sibiru i na Volgi, a svoje formativne dane u muzičkim školama i pionirskim klubovima u svojim rodnim gradovima. Tad je internet bio dostupan samo putem pre-paid kartica koje su se prodavale u kovertama. Muzika je dolazila putem piratskih CD-a i nevjerojatno sporih mp3 downloada. Prijateljstva su se rađala prilikom kopiranja muzike s jednog hard diska na drugi.

Naslovna traka EP-a se našla na Nininom prošlogodišnjem “Fabric 91” miksu, a zasad imate priliku preslušati pravo malo remek-djelo “Armlet“, za koji su PTU riješili i jednako atraktivan cyberpunk video. EP “A Broken Clock Is Right Twice A Day” izlazi 7.4. na etiketi трип, a u nastavku možete provjeriti treklistu:

A1 Intact Alef
A2 A Broken Clock Is Right Twice A Day
A3 Yes
B1 Between Us
B2 April Theme
B3 Lizard
B4 Armlet