VIDEO: Palmbomen II retro bizarnim VHS-kolažem najavljuje seriju novih EP-a

New Age emisija iz Zone Sumraka, koja sadrži i atraktivan prljavi ples uz lasere.

Pravim imenom Kai Hugo, Palmbomen je nizozemski ekscentrik s bazom u Los Angelesu, a underground publici je postao poznat nakon neobjašnjene promjene imena u Palmbomen II, te izdavanja odličnog istoimenog acid / electro albuma za etiketu Beats In Space. U međuvremenu je izbacio još dva prilično dobra kolaborativna EP-a s mističnim zemljakom imenom Betonkust za Pinkman i 1080p, a upravo se sprema na izdavanje serije od četiri EP-a imenom “Memories Of Cindy“, ponovno za Beats in Space. Ovaj bizaran potez je navodno “posmrtna počast” djevojci imenom Cindy, a sudeći prema Palmbomenovom smislu za humor koji balansira između “onostrane” zlokobnosti Twin Peaks i dadaističkog apsurda, teško je prosuditi radi li se o fiktivnoj ili stvarnoj osobi.

Kako bi sve dodatno zakuhao, majstor je snimio nadrealni 20-minutni promo video, koji parodira “duhovne” new age TV-emisije s jeftinih kablovskih stanica 90-tih, a shodno tome je snimljen na VHS traku. Ukratko, radi se o emisiji koju je lako zamisliti u “zlatnom” dobu zagrebačkog OTV-a, dok je “Nightmare StageŽeljka Malnara bio jedna od najgledanijih emisija u Hrvatskoj. Tako ćete ovdje vidjeti vaporwave reklame za lijesove, zatim TV intervju u kojem Palmbomen II objašnjava porijeklo svog umjetničkog imena – naravno, usred definicije dolazi do prosvjetljujućeg trenutka kombiniranog s tehničkim smetnjama, pa sve postaje dodatno mistificirano. Ostavljamo vam da sami otkrijete o čemu se zapravo radi!

Tu su još reklame za fast-food restorane i paste za zube iz Zone Sumraka, zatim naš heroj svira nadrealni 80’s pop na jeftinom sintisajzeru, premda u nastavku intervjua priznaje da njegova muzika i nije baš tog stila, već je više “klupska i pogonjena ritmom“. Srećom, ima uzoraka i tog materijala, uz prljavi retro video s laserima, atraktivnim plesom i zavijanjem VHS trake. Gledajući ovaj TV-spot možete saznati i brojne “alternativne činjenice” o njegovom nastanku, servirane u neonskim “titlovima”. Na odjavi vas očekuje još jedna krasna reklama za kristale koji će povratiti vašu duhovnu energiju, a ukoliko nemate smisla za humor, nakon gledanja ovog videa jedan će vam definitivno zatrebati.

Svaka ploča iz serijala “Memories Of Cindy” sadržavat će po jednu polaroid fotografiju navodne djevojke, snimljenu prije navodne “tragedije”. Prva ploča je upravo izašla i može se naučiti po cijeni od 12$ (plus poštarina), druga će izaći u petom, a treća u sedmom mjesecu, dok će četvrta biti dostupna jedino kao dio box-seta, čija cijena s poštarinom za Europu iznosi 130$. Svoj primjerak možete naručiti OVDJE.