Tricky, Boys Noize i DJ Shadow na soundtracku novog “Ghost In The Shell” filma

Srećom, neki bi autori mogli zaliječiti rane koje je otvorio Steve Aoki.

Kad je nedavno Steve Aoki izbacio svoju verziju teme “Utai IV Reawakening“, fanovi anime i soundtracka “Ghost In The Shell” s pravom su se zgrozili, jer je EDM superstar svojim jeftinim trikovima uspio propastiti svu suptilnu magiju po kojoj je poznat izvorni kompozitor Kenji Kawai. Ipak, ekipa koja je birala izvođače za soundtrack je imala na umu da ovakav pristup ne može proći na čitavom soundtracku za remake ovog kultnog djela, tako da je na treklisti nastao svojevrstan kupus izvođača.

Uz komercijalne zanatlije kao što su Aoki i Above & Beyond, svoj su doprinos tako dali i trip-hop čarobnjak Tricky, hip-hop inovator DJ Shadow (kojem se ovdje pridružuje i cijenjeni pijanist Nils Frahm) i njemački acid/techno/crossover velikan Boys Noize. Tu su i Johnny Jewel, poznat po soundtrack muzici skladanoj isključivo na analognoj opremi, indie/electro projekti  IO Echo i Ki:Theory, te veteran cyberpunk estetike – neuništivi Gary Numan.

Zasad imamo priliku poslušati Trickyjev doprinos, izvrsnu hipnotičku traku “Escape“, koji prati i prilično minimalističan, ali psihokativan video. Ako ostatak soundtracka ostane na ovoj razini, mogli bismo i zažmiriti na Aokijev promašaj. Album “Music Inspired By The Motion Picture Ghost In The Shell” izlazi 31.3., a izdaju ga Paramount Pictures i Kobalt.

TRACKLIST
01. Kenji Kawai – Utai IV Reawakening (Steve Aoki Remix)
02. Johnny Jewel – The Hacker
03. Boys Noize – Cathryn’s Peak
04. DJ Shadow – Scars feat. Nils Frahm
05. Above & Beyond – Surge
06. IO Echo – Aokigahara Forest
07. Tricky – Escape
08. Ki:Theory – Enjoy The Silence
09. Johnny Jewel – Free Fall
10. Gary Numan – Bed of Thorns
11. Johnny Jewel – The Key
12. Kenji Kawai – Utai IV Reawakening