Minimal/tech majstor Boris Brejcha topi Kalemegdan u Beogradu

Iskusite zašto njemački virtuoz svoj žanr naziva high-tech minimal!

Kad je Boris Brejcha prije desetak godina započeo svoju karijeru, odmah se istakao EP-evima “Monster” i “Yellow Kitchen“, da bi se utvrdio na sceni albumima “Die Maschinen Kontrollieren Uns” i “Die Maschinen Sind Gestrandet” iz 2007. kojima je definirao svoj moćan, sočan i oštro zaokružen zvuk. S daljnjim je izdanjima potvrdio svoj status jednog od najinventivnijih minimal techno izvođača, uključujući IDM, electro i breakbeat elemente u produkciju, zadržavajući jak autorski pečat. Njegov fino ispoliran, ali nikad preproduciran stil pretapa se iz delikatnih bas-linija i suptilnih glitcheva do masivnih ritmova i nepredvidljivih dropova, a njegov pristup izvlači iz okvira žanra daleko više sadržaja nego radovi njegovih kolega. Vjerojatno je zato svoj osobni stil nazvao high-tech minimal, što je termin koji savršeno opisuje njegov zvuk.

Boris Brejcha nastupa 10.6. na beogradskom festivalu Topljenje, a mjesto događanja je tvrđava Kalemegdan. Za ovaj događaj do 24.4. imate priliku osigurati Early Bird ulaznicu po cijeni od 990 RSD, dok će cijena kasnije iznositi 1300 RSD.

Ukoliko ne stignete pojaviti se u Beogradu, Brejchu možete uhvatiti na novom Labyrinth Open festivalu u Omišu – detalje saznajte OVDJE.