PLAY: Denis Horvat, Hibrid, Maceo Plex, Robert Hood, Young Marco…

Dva besplatna downloada, jedan sjajan album techno veterana i solidna porcija svježih traka!

Maceo Plex – The Tesseract

Nakon što je napokon definirao datum izlaska dugoočekivanog albuma “Solar”, Maceo Plex je otkrio i prvu stvar s novog EP-a “Tesseract”. Premda traka počinje uz “organski” zvuk, tj. snimku koja priziva atmosferu zadimljenih barova, uskoro se definiraju oštri ritmovi i jasni kozmički aranžmani, a mjesto radnje se premješta među zvjezdana prostranstva. Naravno, s obje noge na podiju!

FRESH KICKS: Denis Horvat

Jedan od naših najtalentiranijih autora ovim je podcastom dokazao kako ima dara za selekciju, ali i gradnju uzbudljivog i rafiniranog seta. U priču nas uvodi sjajnom vlastitom trakom “Axle”, a pred kraj imamo priliku čuti i njegov alter-ego Tlak. Ima tu i zanimljivih, neizdanih promo traka nejgovih kolega, pa vas očekuje solidna porcija sasvim svježeg materijala!

Âme – Rej (Stanny Abram Spacefunk Mix)

Slovenski majstor Stanny Abram je isporučio svoju verziju Âme klasika “Rej”, a potkovao ga je suhim tech ritmom i zakopao bas liniju posebno duboko. Najbolje je što traku možete skinuti besplatno i to OVDJE – download link potražite klikom na “More”.

Ilija Djokovic – Divergent

Pošto je nedavno prebacio brojku od 20,000 fanova na Facebooku, srpski techno talent Ilija Djoković je odlučio pokloniti svojim obožavateljima hipnotičku traku “Divergent”. Uz pulsirajući ritam, krasi ju i sjajna eterična melodija, te poletni progressive arpeggio. Idealan komad za sunčane dane koji dolaze!

Hibrid – Sanjam (Official Video)

Vlasnik etikete Submarine Vibes i jedan od naših najmaštovitijih autora deep/tech zvuka ovim singlom predstavlja novi album “Izgubljeni”. Kao i sama traka, nadolazeće će izdanje nositi puno više od klasičnog klupskog zvuka. Radi se o materijalu s izvanrednim kontemplativnim potencijalom, a kroz njega se provlače brojne teme koje obilježavaju život naše generacije – kako na podiju tako i u svim ostalim aspektima.

Young Marco – Trippy Isolator (Official Video)

Eklektični producent i još eklektičniji DJ Young Marco priprema reizdanje kultnog albuma “Biology”, a kako bi ga najavio, u suradnji s dizajnerom omota (Rop Van Mierlo) riješio je i psihodeličan video za prikladno nazvanu “Trippy Isolator”. Slatko i šareno, akko zvukom, tako i slikom!

Robert Hood – Paradygm Shift

Majstor techno minimalizma i jedan od osnivača čuvene platforme Underground Resistance Robert Hood nedavno je pojasnio koncept koji plasira u suradnji s etiketom Dekmantel. Cilj mu je izbaciti slušatelje iz inercije koja se manifestira u prejeranoj melodičnosti suvremenog techna. kao i uvijek dosad, uspio je u svojoj namjeri, a rezultat imate priliku poslušati u cijelosti.