Španjolski techno veteran Horacio Cruz premijerno u Bosni i Hercegovini!

Ozbiljan i sirov bezvremenski stil velikog majstora na tri gramofona.

Premda brojni tamošnji producenti znaju izražavati razočaranje komercijalnom stranom elektroničke scene, Španjolska je svakako dom i nekih od najinovativnijih i najznačajnijih underground techno umjetnika. Jedan od njih je i Horacio Cruz, starosjedioc tamošnje scene koji se za pultom našao još sredinom 90-tih, kad je zamijenio rock instrumente Technics gramofonima. Jednako intenzivno kao i na samim počecima, njegov stil obilježavaju intenzivne bas-linije, acid i hipnotičke melodije podložene teškim kickovima. Pritom stapa prošlost i budućnost, koristeći alate sutrašnjice u kombinaciji s analognim instrumentima.

Produkcijom se ozbiljnije počeo baviti prije desetak godina i to u prilično tvrdom i beskompromisnom stilu. Njegov je materijal s vremenom zadržao silovitost, ali zvuči izuzetno zrelo i rafinirano, uz potrebnu dozu zdrave prljavštine. Atmosfera je tamna i dostojanstvena, a uvijek se nađe i zaraznih futurističkih melodija koje prenosi iz electro kozmosa u moćan techno groove. Njegov materijal vrti krema techno scene: Ken Ishii, Richie Hawtin, Umek, Ben Sims i Mark Broom, a imao je izdanja s asevima kao što su Gaetano Parisio, Alexander Kowalski, The Advent ili Axel Karakasis. Osim kroz studijske čarolije, njegova se magija u punoj snazi otkriva za DJ pultom, gdje koristi specifičnu tehniku vrteći na tri gramofona zavidnom brzinom.

Premda odbija povezanost s komercijalnom stranom priče, način kojim vlada svojom vještinom doveo ga je do četiri nominacije za prestižne nagrade kao što su Deejaymag Awards i Vicious Awards. Njegov pouzdan, ozbiljan i sirov bezvremenski stil donosi mu angažmane na brojnim europskim klupskim i festivalskim lokacijama kao što su Creamfields, Apokalypsa i Electrobeach, a kod nas je već nastupao u Sloveniji i Hrvatskoj. Uskoro ćete po prvi put imati priliku uživati u njegovom setu u BiH!

Horacio Cruz nastupa 17.6. u tuzlanskom klubu Vegas na četvrtoj epizodi programa Four In A Row, u organizaciji kolektiva Elek3k Project. Uz njega, za pultom će se naći progressive/tech DJ Eduy, naši znanci Worda i Aid Vehabović, te Adi G., dok je za zagrijavanje zadužen Haris Hrustić. Ulaznice ćete moći nabaviti po povoljnijoj cijeni kod Elek3k promotora, dok će na ulazu cijena iznositi 20KM.

Horacio-Cruz_Eklek3k_04132017