Telefonska govornica službeno postala najmanji klub na svijetu

Nekadašnji najmanji klub na svijetu primao je šest osoba, a telefonska govornica prima jedva dvije

Nakon što je gradonačelnik engleskog gradića Kingsbridgea, Chris Povey, najavio novo ruho legendarne crvene telefonske govornice, mještani malenog gradića sada imaju razlog za slavlje, jer su i službeno dobili najmanju noćni klub na svijetu.

Crvena telefonska govornica, opremljena disko kuglom, razglasom i rasvjetom, skinula je s trona nekoć najmanji, ujedno i pokretni noćni klub naziva 28, s bazom u engleskom gradu Rotherhamu.

Dok je pokretni noćni klub 28 mogao primiti šest osoba i DJ-a, u novi najmanji noćni klub na svijetu mogu se smjestiti jedna do dvije osobe.

Zanimljivo je da je ovaj noćni klub ujedno i jukebox, te da za jednu britansku funtu partijaneri mogu uživati u samo dvije trake: “Hanging On The Telephone” pjevačice Blondie i “Telephone Line” grupe Electric Light Orchestra. Sav novac prikupljen ide u humanitarne svrhe.

Kingsbridge-phone-booth-world-smallest-nightclub-2018_1200

Titula najmanjeg noćnog kluba na svijetu sjajna je promocija za gradić poput Kingsbridgea, a prenamjena crvenih telefonskih govornica već je uhodana shema u Britaniji. Najmanji noćni klub na svijetu samo je jedna od 5000 prenamijenjenih telefonskih govornica koje se nalaze diljem Britaniji, većinom u manjim mjestima.