Veliki Electric Daisy Carnival dolazi u Europu?

Insomniac Events i ALDA udružili snage! Dolazi li EDC u Europu, ili možda u Hrvatsku?

Promotorska kompanija Insomniac stoji iza nekih od najvećih i najuspješnijih elektroničkih festivala na svijetu, među kojima se posebno ističu Electric Daisy Carnival, Nocturnal Wonderland ili Electric Forest. No to joj očito nije bilo dosta pa je upravo objavila spajanje s nizozemskom promotorskom tvrtkom ALDA – koja organizira evente kao što su AMF ili A State Of Trance – što će joj omogućiti lakši dolazak i na europsko tržište, među ostalima. Nakon EDC Japana, EDC Kine i EDC Meksika, što je sljedeće?

Osnivač i direktor Insomniaca Pasquale Rotella o uzbudljivom je partnerstvu rekao ovo: “Cijeli je tim ALDA-e sačinjen od prvorazrednih producenata i prijatelja koje poznajem već mnogo godina. Već dugo smo željeli raditi zajedno pa se ovo partnerstvo čini vrlo prirodnim. Spajanjem naših biznisa možemo iskustva po kojima su poznati i Insomniac i ALDA odvesti na uzbudljiva mjesta diljem svijeta.” S njim se u svemu složio i Allan Hardenberg, suosnivač i šef ALDA-e.

Čini se kako se ovim potezom počinje dovršavati Insomniacov prelazak iz nečega što je započelo kao odmetnički rejv undergrounda Los Angelesa u biznis koji bi na svjetskoj razini mogao konkurirati čak i Ultri. Što su, vjerujemo, odlične vijesti za sve rejvere.

Još krajem 2016. godine pojavile su se glasine o odlasku Ultre i dolasku EDC-a u Split, a s obzirom na nejasnu budućnost festivala Ultra Europe sve je moguće.