4 dance pjesme među 10 najshazamiranijih svih vremena

Apple Music kreirao fabuloznu playlistu 100 najshazamiranijih traka u povijesti

Svijet u kojem smo mogli izlaziti u klubove i plesati na poznate i nepoznate trake svakim nam se danom čini sve dalje i dalji, te manje zamisliv, ali jednom je postojalo vrijeme u kojem su ljudi diljem planeta to mogli raditi bez ikakvog straha za svoje zdravlje. Tko se svega toga sjeća, sigurno pamti i osjećaj kada bi ga neka traka naprosto razvalila, ali problem bi nastao ako ne zna o čemu se radi.

Rješenje se bilo pojavilo 2008. godine, kada je Apple predstavio svoju aplikaciju Shazam, koja je korisnicima omogućila da pritiskanjem jedne tipke svoga mobitela dođu do podataka što to upravo svira i toliko je dobro. Blažena aplikacija! A ako ste se ikada zapitali koje su trake partijaneri i drugi zainteresirani najčešće shazamirali, dobili smo odgovor i na to, jer je Apple Music kreirao fabuloznu playlistu 100 najshazamiranijih traka u povijesti.

Svih 100 morat ćete istražiti sami, a mi ćemo navesti samo kako je plesna muzika u top 10 najčešće pretraživanih traka na Shazamu poslala čak četiri predstavnika. To su Avicii; Robin Schulz, Lilly Wood & The Prick; Kungs i Cooking On 3 Burners; te Major Lazer, DJ Snake i MØ. Ukupna pobjednica je Australka Tones And I i njezin veliki lanjski hit “Dance Monkey”. Top 10 izgleda ovako:

01. “Dance Monkey” – Tones and I

02. “Prayer In C” – Lilly Wood & The Prick & Robin Schulz (Robin Schulz Radio Edit)

03. “Let Her Go” – Passenger

04. “Wake Me Up” – Avicii

05. “Lean On” – Major Lazer and DJ Snake (feat. MØ)

06. “Thinking Out Loud” – Ed Sheeran

07. “Cheap Thrills” – Sia

08. “Somebody That I Used To Know” – Gotye (feat. Kimbra)

09. “This Girl” – Kungs, Cookin’ On 3 Burners [Extended]

10. “Take Me To Church” – Hozier