Diskografska etiketa Lost On You otvorila školu u Sijera Leoneu

207 djece ide u super opremljenu školu sa šest učionica

Elektronička diskografska etiketa Lost On You je u suradnji s humanitarnom organizacijom Street Child otvorila osnovnu školu za djecu u Sijera Leoneu. Škola je s radom počela 6. rujna. Time se Lost On You potvrdila kao prva etiketa koja je kompletnih 100 posto zarade od prodaje albuma – od 2020. objavljeno je čak 18 EP-ja s ovim ciljem u vidu – proslijedila u borbu protiv siromaštva i svih njegovih tragičnih posljedica u najranjivijim svjetskim zajednicama.

Škola je izgrađena u selu Bath-Sint u Lokomasami pokraj Port Loka, a sveukupni trošak projekta iznosio je otprilike 12 tisuća funti. Osim prodajom navedenih izdanja, novac se između ostalog prikupljao i humanitarnim eventima u slavnome pariškom klubu REX nastupima Thomasa Schumachera i Noira. Rezultati su omogućili da evo već skoro mjesec dana 207 klinaca pet dana u tjednu pohađa školu sa šest iznimno dobro opremljenih učionica i kabineta.

Osnivači etikete Lost On You Nina Lach i Osvaldo Felices Martinez objasnili su svoju motivaciju željom za zaustave ciklus djece koja u Sijera Leoneu ne mogu do edukacije i, posljedično, boljeg života, a najavljuju da su itekako spremni sudjelovati u sličnim projektima i dalje, ciljajući godišnje financirati barem po jednu školu ondje gdje je potrebna. Trenutno etiketa donira sredstva udrugama Against Malaria i Build Africa.